Reabilitarea Palatului Administrativ, tot mai aproape de realizare!

Palatul Administrativ din Bistrița este tot mai aproape de reabilitare, spune subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean.

Potrivit acestuia, licitația pentru desemnarea constructorului s-a încheiat și urmează să fie demarată etapa de proiectare, urmată de începerea lucrărilor. Compania Record este cea care va executa lucrările.

Raportul procedurii de atribuire a licitației l-am semnat miercuri și l-am prezentat prefectului Teofil Cioarbă, investiția fiind acum în demarare. Urmează proiectarea și începerea lucrării. Doresc să mulțumesc echipei de implementare a proiectului, alături de care am muncit în ultimele luni și alături de care am demonstrat că, indiferent de amploare, orice proiect se poate materializa, dacă există implicare și profesionalism. Palatul Administrativ este un simbol pentru Bistrița-Năsăud, locul unde se realizează proiecte pentru toți cetățenii județului nostru. Încă de la preluarea funcției de subprefect, mi-am dorit să las în urma mea lucruri realizate pentru oamenii din Bistrița-Năsăud și mă bucur că acest vis se transformă în realitate. Sunt aici să facem imposibilul, posibil!”, a transmis subprefectul Ioan Zăgrean.

În toamna anului trecut, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a obținut finanțare prin PNRR pentru reabilitarea întregii clădiri a Palatului Administrativ, în care își desfășoară activitatea mai multe instituții ale statului.

Investiția totală se ridică la aproape 4 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro este suma care va fi alocată prin PNRR, diferența fiind asigurată din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Pe lângă lucrările de izolare energetică a clădirii, proiectul prevede și amplasarea de panouri fotovoltaice, precum și înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice. De asemenea, se vor monta trei stații de încărcare a mașinilor electrice.

Palatul Administrativ a fost construit între anii 1970 – 1972 și de atunci nu a mai beneficiat de lucrări ample de reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *