Reguli noi pentru vaccinarea antigripală. Medicii de familie nu vor mai avea stocuri de vaccin, dar serul va putea fi procurat din farmacii

Campania de vaccinare antigripală din acest sezon vine cu reguli noi, anunță directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu.

Potrivit șefului DSP Bistrița-Năsăud, medicii de familie nu vor mai avea stocuri de vaccin în cabinete, dar serul va putea fi procurat din farmacii.

S-au schimbat regulile în ceea ce privește vaccinarea antigripală, în sensul că vaccinurile nu mai ajung la noi (n.r. – Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud) și nu le mai dăm noi la medicii de familie. Vaccinurile vor exista în farmacii. De acolo se vor putea ridica. Cei care doresc să se vaccineze vor primi o rețetă de la medicul de familie cu compensare de 100% sau 50%, în funcție de categoria din care doritorul provine. În baza rețetei, vaccinul se va putea ridica din farmacii, dar se va administra tot la cabinetul medicului de familie deoarece există Registrul Național de Vaccinări și fiecare vaccinare trebuie marcată în acest registru. Cei care nu beneficiază de compensare vor putea să achiziționeze vaccinul la preț întreg din farmacii și să facă vaccinarea“, a explicat dr. Anca Andrițoiu, vineri, în ședința din luna septembrie a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a menționat că instituția pe care o coordonează așteaptă ca Ministerul Sănătății să transmită în teritoriu întregul set de reguli cu privire la vaccinarea antigripală din acest sezon.

Sursa citată a menționat că perioada optimă pentru administrarea vaccinului antigripal este chiar sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!