Renaște fotbalul ? Horoba e out și echipa trece la Consiliul Județean, cu obiectiv promovarea în Liga a 2-a! Proiect NOU-NOUȚ, cu Ionuț Simionca la butoane!

gloria

Ionuț Simionca a susținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat un proiect de impact la niveul sportului din Județ. Practic, Consiliul Județean va prelua echipa de fotbal și va dezvolta un proiect de genul celui existent pe handbal.  

Procedural, urmează înființarea secției de fotbal, care va activa în cadrul CSM Bistrița, entitate coordonată de Consiliul Județean.

Ioan Horoba, scos din schemă!

În 2018, echipa ACS Dumitra, care se afla în Liga 3, a fost redenumită 1. FC Gloria Bistrița. Echipa coordonată de Horoba va fi preluată și va funcționa în cadrul CSM Gloria 2018 iar finanțarea va fi asigurată din bugetul Consiliul Județean și ulterior vor fi atrași noi sponsori.

Promovarea în Liga a 2-a este principalul obiectiv al echipei de fotbal, care va fi antrenată de Dan Matei.

Despre buget!

Momentan NU s-au vehiculat sumele care vor fi alocate din bugetul județean. La aceast oră au demarat procedurle de înscriere în Liga a 3-a a noii structuri, care preia jucătorii și staff-ul echipei lui Horoba.

„A fost făcută o adresă înspre clubul sportiv Gloria 2018 (clubul Consiliului Județean). Mai mulți fotbaliști , oameni cu care noi de mândrim, 35 de fotbaliști au făcut o adresă prin care au solicitat clubului sportiv Gloria 2018 să preia echipa de fotbal. Din perspectiva bugetului, anul trecut au fost alocate niște sume, undeva la 800.000 de lei. Ce știu că aceste sume NU au fost cheltuie și NU s-a discutat nimic despre buget!  Discutăm despre a prelua locul în Liga a 3-a.

Mai departe, toate procesele vor fi făcute de clubul sportiv Gloria 2018 Transferând toată partea sportivă, partea logistică NU va mai fi necesară , deoarece sunt oameni pe achiziții, sunt oameni pe partea logistică, costuri care dacă funcționau în paralel, le aveau ambele echipe. Acum, fiind sub un singur club sportiv, Goria 2018 va prelua toat cheltuielile administrative. Din această perspectivă vor fi diminuate costurile, cu tot ce înseamnă contabilitate, resurse umane etc. Din perspectiva jucătorilor , cred că toate contractele vor fi negociate cu noul club sportiv și cesionarea contractului de închiriere  pentru baza sportivă va fi făcută în perioada care urmează. – a declarat Ionuț Simionca.

Federația trebuie să dea ok-ul!

Ionuț Simionca: – Foarte important este să primim de la Federație acordul ca Gloria 2018 să preia poziția în Liga a 3-a a clubului sportiv Goria Bistrița 1 (echipa lui Horoba).  

Reporter: – La handbal, Radu Moldovan are un cuvânt greu de spus în ce privește transferurile, antrenorii este activ la nivelul galeriei… Veți avea și d-voastră acest rol, pe partea de fotbal?

 Ionuț Simionca: – PMP se va implica direct în proiectul echipei de fotbal. Nu pe partea de a hotărî jucători. Aici sunt antrenorii… domnul Dan Matei va rămâne și va duce mai departe echipa. Pe partea de jucători și antrenori trebuie să fie un team-management care se va ocupa de acest lucru. Dar noi vom sprijini cu tot ce putem ca echipa să abă performanță. Cred că politicul își are rolul lui și trebuie să sprijine sportul, dar NU trebuie să se bage în treburi de profesioniști . Acolo trebuie aleși profesioniști. Cu sigranță este un consiliu de administrație care va pune un manager al echipei sportive sau vor face un concurs pentru postul de manager. Antrenorul care-și asumă rezultatele trebuie să vină cu propuneri.

În funcție de obiectivele pe care noi, bistrițenii le dorim, poate fi hotărât și bugetul și pot fi implicați cei care vor să susțină echipa de fotbal  într-un mod transparent…  sunt multe firme în oraș.

Va fi un întreg proiect de consolidare a fotbalului bistrițean și ne dorim să susținem această echipă.  Anul viitor, Gloria Bistrița are 100 de ani.  NU poți să lași fotbalul bistrițean departe din perspectiva cetățenilor. Bistrițenii sunt iubitori de fotbal, eu vreau să mă duc pe stadion, să mergem împreună la fotbal, să ne bucurăm de echipa de fotbal!

 Reporter: – Deci,  dl. Horoba a renunțat definitiv la proiect!

Ionuț Simionca: – Dl. Horoba NU este implicat în clubul sportiv Gloria 2018. NU știu care sunt activitățile dumnealui. Negocierile au fost duse în sensul în care clubul sportiv 1 Gloria Bistrița NU are resurse  financiare de a merge mai departe. Deci, NU s-a pus discuția de alte lucruri. Din câte știu eu!  

Proiectul  privind înființarea secției de fotbal la nivelul  Consiliului Județean va fi supus la vot în următarea ședință ordinară. PSD și PMP dețin majoritatea în Consiliul Județean și cel mi probabil, proiectul va fi aprobat.

Citiți și:

error: Content is protected !!