VIDEO: Reprezentanții Asociației Tășuleasa Social, la discuții cu premierul Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut vineri, cu ocazia Zilei Sustenabilității în România, o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Tăsuleasa Social, în scopul găsirii unor soluții prin care traseul Via Transilvanica, un proiect de traseu turistic pedestru de lungă distanță care traversează România, inspirat de alte exemple din Europa și din lume, să poată fi dezvoltat și pus în valoare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, secretarul de stat Roxana Mînzatu și consilierul de stat Mihaiela Frăsineanu.

Din partea Asociației Tășuleasa Social au participat președintele Asociației Tășuleas Social, Alin Ușeriu, și Marcel Iureș.

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe reprezentanții Asociației pentru succesul obținut recent de acest proiect, care a primit Premiul Publicului la European Heritage Awards 2023, iar acum poate fi parcurs și virtual, pe Google Maps.

Șeful Executivului s-a declarat un susținător al continuării acestui model de dezvoltare durabilă a turismului lansat în 2018 de Asociația Tăsuleasa Social. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat sprijinul pentru asigurarea cadrului legal prin care Via Transilvanica să fie recunoscut ca traseu pedestru de interes național și să beneficieze de sprijin pentru a fi continuat, inclusiv prin corelarea planurilor sale dezvoltare cu Strategia Națională din Domeniul Turismului și cu Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului.

”Guvernul este un partener deschis al inițiativelor societății civile și al comunităților locale. Via Transilvanica poate deveni un real motor de regenerare și de dezvoltare economică pentru zonele rurale care și-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura și tradițiile. Este un model de sustenabilitate în turism pe care îl putem multiplica și prin proiecte similare viitoare, de care românii să se simtă mândri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, care a apreciat că dezvoltarea și promovarea acestui proiect ar putea fi perfect integrată în campania demarată deja ”Cumpără românește”.

La rândul său, ministrul Bogdan Ivan a transmis: ”Astăzi, ViaTransilvanica a ajuns la Guvernul României! Am fost tare bucuros să mă revăd cu Alin Ușeriu, bistrițean de-al meu, alaturi de care am fost voluntar încă de la 16 ani în unul dintre cele mai importante ONG-uri europene, cu sediul în Bistrița-Năsăud, Tășuleasa Social. Alături de Premierul României, dl. Marcel Ciolacu , Ministrul Economiei și Turismului, Dl. Radu Oprea și Dna. Roxana Mânzatu, secretar de stat, am discutat astăzi cu Alin Ușeriu și Marcel Iureș despre proiectul Via Transalvanica – “Drumul care Unește” și care reînvie 2000 de ani de istorie românească. După ce a fost de curând digitalizată, fiind acum accesibilă prin Google Street View, Via Transilvanica va deveni un traseu omologat pentru turism și cicloturism, prin cadrul legal la care am început să lucrăm. 250.000 de oameni vor vizita Via Transilvanica în fiecare an, bucurându-se de frumosul pe care îl au oamenii și locurile noastre de suflet, din Drobeta-Turnu Severin, prin toată Transilvania, până în Bucovina la Mănăstirea Putna, pe o distanță de 1400 de kilometri. Via Transilvanica va deveni un real motor de dezvoltare economică și turistică pentru zonele rurale și un ambasador extraordinar al ceea ce are minunat România: oamenii si locurile de vis”.

Via Transilvanica este un traseu turistic de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin.

Începând din această toamnă, o mare parte din traseul Via Transilvanica este disponibil în imagini panoramice Street View, pe Google Maps. Aproape 900 de kilometri ai drumului pot fi explorați digital de orice persoană din lume cu conexiune la internet. Două treimi din acest traseu sunt fotografiate și accesibile în Google Street View.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!