Reprezentanții companiei Rombat, la discuții cu premierul Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Rombat. La întrevedere a luat parte și primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. 

În cadrul dialogului, conducerea Rombat și-a anunțat intenția de a extinde și dezvolta capacitatea de producție a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion. În acest sens, planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum și pentru cel industrial.

“Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susținerea producerii de energie verde și consolidarea securității energetice. Stocarea energiei verzi este esențială pentru a da o perspectivă de dezvoltare a soluțiilor precum instalarea de panouri fotovoltaice, utilă atât în gospodărie, cât și în uz industrial. Alături de investiția de un miliard de euro anunțată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, inițiativa companiei românești Rombat va genera o soluție integrată pentru energia verde, produsă local”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

”Astăzi Alin Ioaneș, CEO ROMBAT, împreună cu Marius Timiș, CFO, au avut o întrevedere cu prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. Principalele teme dezbătute în cadrul discuțiilor s-au axat pe importanța strategică ROMBAT în oferirea unor soluții integrate de stocare a energiei și extinderea capacităților de producție a bateriilor bazate pe Li-Ion, conform planurilor Guvernului. Punem economia în mișcare prin inovații menite să aducă rezultate pe termen lung”, a transmis compania.

Rombat este singurul producător de baterii pentru industria automotive din România, fiind furnizor unic pentru fabricile de profil din țară. Compania aplică principiile de funcționare a economiei circulare, reușind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate,  98 la  sută din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producție.