INTERVIU: Haiducul Resvanță n-o murit, numa’ un pic s-o hodinit: „Sunt NEVINOVAT! Mă duc la CEDO și cer un milion de euro pentru că m-au ținut închis fără să aibă probe! Lupt cu MAFIA pe toate fronturile!”

Dan Resvanță continuă JIHADUL și luptă pe mai multe fronturi: cu sistemul de justiție, cu mafia lemnului și cu partidul care i-a retras sprijinul politic și l-a înlocuit din Consiliul Local. După 2 săptămâni petrecute în arestul I.P.J, haiducul din Tiha Bârgăului a fost eliberat și pus sub control judiciar. Este acuzat că și-a incendiat casa pentru a încasa asigurarea de 350.000 de euro, dar probele NU sunt solide din moment ce judecătorii l-au eliberat din temniță.

 

 

Resvanță este hotărât să se adreseze Curții Europene pentru Drepturile Omului și cere un milion de euro ca despăgubiri, deoarece ar fi fost închis pe nedrept, fără probe și este supus în continuare cercetării penale, când în fapt el ar fi victima acestui caz.

– Resvanță: încerc să dovedesc nevinovăția mea.. o să fac ceea ce am început să arăt nedreptățile ce s-au petrecut în comună, iar după ce se termină treaba asta o să dau Statul în judecată!

 – Reporter: Ce veți cere?

Resvanță: o să mă duc la CEDO și o să cer 1 milion de euro… mi-au stricat imaginea, mi-au distrus familia. Sunt supărat pentru că am vrut să arăt lumii că se poate trăi mai bine.

 

Resvanță, despre probele care îl incriminează:

 

 

– Reporter: probele administrate de procurori…. ce părere aveti? Ați fost acuzat că v-ați incendiat casa, că ați tras cu arma…

– Resvanță: Am vreo 6 capete de acuzare, inclusiv terorism… eu am dat foc la casă am tras cu arma , am dat foc la mașina Poliției… eu le-am făcut pe toate, nu? Dar ce sunt eu, Superman?

 

Despre cabana din 2013, pentru care Resvanță a încasat o poliță de 300.000 de euro și șpaga oferită unui fost-angajat I.S.U, în schimbul procesului-verbal de constatare a incendiului în baza căruia s-au încasat banii:

Resvanță: „Să dovedească! De ce nu au venit atunci, cu filmări, cu probe?”

Despre conflictul deschis cu U.N.P.R

Resvanță a adunat 239 de voturi și vrea să scoată în stradă toți votanții săi, pentru faptul că a pierdut locul de consilier local, deoarece partidul i-a retras sprijinul politic.

„Voi contesta retragerea sprijinului politic. Pentru ce mi l-au retras? Ce am făcut eu? Eu eram de acord să mi-l retragă, dar să rămână următorul pe listă, NU locul 7 sau 8 dintr-o zonă unde eu am avut 6 voturi. Și unde am avut vreo 300 de voturi, ce facem? Că oamenii ies în stradă și apoi să vedeți circ ! ” zice Resvanță.

Despre asigurarea de 350.000 de euro: „E problema lor, NU eu am făcut evaluarea!”

 

 

 

 – Reporter: vi se poate reproșa faptul că ați mințit cu asigurarea, când de fapt aveați asigurare pe casă!

– Resvanță: o fost foarte simplu, am fost la Țiriac, au fost la fața locului, au făcut o grămadă de poze, m-au întrebat cât sunt dispus să plătesc. Am spus că maxim 10 milioane, au făcut un dosar, l-am pus în casă pe dulap, dar nu am spus la nimeni nici la femei, pentru că se putea interpreta și spuneau că vreau să urmăresc altceva…

 – Reporter: Procurorii spun că a fost evauată la 350.000 de euro, când valoarea e de fapt 40.000 de euro!

– Resvanță: să fie 1.000 de euro, dar să o facă înapoi așa cum a fost!

 – Reporter: referitor la asigurare, că a fost o poliță prea mare

– Resvanță: e problema lor, NU eu am făcut evaluarea. Ei mi-au luat banii… e problema lor. Eu sunt păgubit, vreau să fiu despăgubit!

  – Reporter: și cât a costat casa?

– Resvanță: Nu pot să vă spun… am făcut-o în regie proprie…nu vreau niciun ban, să o facă așa cum a fost.

 – Reporter: s-ar putea din ecuația asta să ieșiți câștigător, să încasați și asigurările și banii de la CEDDO, dacă se dovedește că…

– Resvanță: Nu-s io bucuros, se zice că banii nu aduc fericirea, dar dreptul meu e dreptul meu!

 – Reporter: 350.000 de la asigurări plus 1 milon cât ați zis că cereți banii de la CEDO, e o sumă…

– Resvanță: s-ar putea să mă răzgândesc, să cer 2 miloane de euro

 – Reporter: … pot aduce o fericire…

– Resvanță: Nu, nu…. Banii NU mă fac pe mine fericit!

 

Resvanță vrea să mute procesul și se uită cu JIND la cei 350.000 de euro de pe casa mistuită de foc! Procurorii adună probe să-l „ASCUNDĂ!”

 


Resvanță vrea să mute dosarul de la Bistrița, deoarece consideră că procurorii îl hărțuiesc și aici NU are nicio șansă! Vrea să lupte pe toate fronurile cu mafia lemnului, cu procurorii și cu UNPR-ul care i-a retras sprijinul politic.

Din toate ecuațiile, Resvanță poate ieși câștigător și încasa 350.000 de euro, în primă fază. Între timp, procurorii și polițiștii adună probe care să-l incrimineze. În acest joc de șah, Resvanță beneficiază de prezumția de nevinovăție și se victimizează în fața organelor Statului, deocamdată incapabile să rezolve acest caz care inflamează opinia publică și demonstrează fisurile sistemului de justiție.

error: Content is protected !!