Robert Sighiartău : Dacă nu asigurăm tuturor copiilor din județ acces la o educație de calitate, viitorul va fi unul sumbru

Consiliul Județean trebuie să aibă o viziune de administrare a ceea ce înseamnă infrastructura sistemului de educație, să aibă un parteneriat solid cu școlile din Bistrița-Năsăud, dar și cu Inspectoratul Școlar, spune candidatul PNL Bistrița-Năsăud la funcția de președinte al Consiliului Județean, Robert Sighiartău.

Candidatul liberal afirmă că și-a propus, împreună cu echipa sa, câteva obiective foarte importante pentru sistemul de educație, care, odată implementate vor asigura accesul tuturor copiilor la o educație de calitate și egalitate de șanse în ceea ce privește instruirea lor pentru viitor.

Astfel, în primul rând, Robert Sighiartău propune optimizarea rețelei școlare, creșterea calității administrative și educaționale în cadrul fiecărei instituții de învățământ.

”Aici discutăm despre continuarea investițiilor în infrastructura școlară, susținerea demersurilor necesare pentru înființarea de unități/grupe de antepreșcolari (creșe) și preșcolari, în funcție de nevoile identificate la nivel local. De asemenea, vom sprijini transportul elevilor spre și dinspre școlile de centru, acolo unde realitatea demografică nu permite funcționarea unei entități școlare proprii”, a explicat Sighiartău.

Pe de altă parte, candidatul PNL propune șanse egale la învățătură.

”Trebuie să reducem decalajul urban-rural, prin identificarea de noi oportunități educaționale pentru copiii din mediul rural: acordarea unor vouchere de meditații, acordarea de burse ori alte stimulente pentru continuarea studiilor, implicarea profesorilor, părinților, specialiștilor, membri ai comunității, în implementarea unor proiecte educaționale care să asigure șanse egale la învățătură pentru toți copiii din mediul rural”, a adăugat sursa citată.

Un alt obiectiv al candidatului liberal vizează reducerea riscului de abandon școlar –  niciun copil rămas în urmă – prin activarea serviciilor sociale din cadrul primăriilor pentru identificarea și sprijinirea copiilor care nu frecventează școala, extinderea programului o masă caldă în toate școlile din județ, dar și aplicarea măsurilor complementare și de sprijin, inclusiv angajarea mediatorilor comunitari în comunitățile dezavantajate.

Nu în ultimul rând, Robert Sighiartău propune crearea unor comunități educaționale și a unei dinamici a învățării în afara școlii, menite să formeze atitudini dezirabile, proactive, de apartenență la o comunitate locală în continuă dezvoltare prin programe de afterschool, centre de resurse comunitare – cărți, mijloace informatice, mediatecă etc. -, ecosistem de activități extrașcolare – clubul meseriilor, muzeu interactiv, cursuri de cetățenie locală, miniconferințe pentru elevi pe teme de interes, întâlniri cu personalități etc.

(Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de ZiardeBistrița.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!