Robert Sighiartău zice că lucrările la drumuri sunt comisionate de președintele Radu Moldovan! Au “alții” probe!

Robert Sighiartău joacă la rupere cu Radu Moldovan și prezintă informații-bombă despre investiții de MILIOANE de euro ale Consiliului Județean!

Asfaltări „la comandă”, fără licitație! Actele s-au rezolvat după aceea, total ILEGAL!

La conferința de presă, Sighiartău a prezentat licitații șmenuite, în sensul că drumul Șieu – Ardan. Drumul Județean 173 a fost ASFALTAT și licitația s-a desfășurat abia după. Cu o singură ofertă, a constructorului care a asfaltat drumul fără acte în regulă.

Luăm alt caz, că bistrițenii au venit cu multe informații în această campanie și le mulțumesc încă o dată pentru informațiile pe care mi le dau. Lucrări de execuție covor bituminos pe DJ 173 km 22 + 550  – 25 + 310 Șoimuș –  Ardan – Șieu.

Este la intersecția cu DJ 154 îl știți foarte bine. Drumul este asfaltat dacă mergeți acolo, bine-mersi, e totul în regulă! Doar că data de publicare a licitației este 29 martie 2024 și drumul a fost asfaltat anul trecut. Și sigur, există o depunere în 16 aprilie a ofertanților … 

Dar încă o dată vreau să vă spun și să repet: drumul a fost deja asfaltat ! Asta ne dovedește nouă că se fac lucrări înainte și că licitațiile sub o formă sau alta se aranjează ! Pentru că niciun constructor …. și în primul rând nu ai voie să faci astea ca administrație județeană să asfaltezi ceva fără să ai licitația făcută fără să respecți toți termenii procedurali, legali ai administrației . -a declarat Sighiartău.

Sighiartău sugerează că Radu Moldovan NU mai este în grații: „au alții” probe!

Robert Sighiartău: – Deci, trebuie făcute lucrurile profesionist și dacă accentul va cădea pe calitate și nu pe alte interese, pe comisioane, atunci lucrurile se vor schimba iar eu vă asigur că vom face performanță că la mine calitatea va fi pe primul loc, profesionalismul va fi pe primul loc tocmai ca banii bistrițenilor să fie investiți eficient.

Reporter: –  De ce e de vină Radu Moldovan și nu e de vină constructorul , de exemplu?

Robert Sighiartău:  pentru că, Consiliul Județean recepționează lucrările, scoate la licitație,  trebuie să fie pe teren să vadă cum se desfășoară lucrările , cu diriginte de șantier care să nu fie în legătură cu x sau cu y sau cu anumite constructori. Deci, aici trebuie CTC nemțesc !

Iar dacă interesul este să se facă lucrări de calitate, atunci sigur că lucrurile se schimbă! Eu cred că avem constructori serioși care pot face performanță doar că trebuie verificat . Și standardul impune Consiliul Județean, președintele Consiliu Județean !

Reporter: – Aveți probe în acest sens că se dau o comisioane ca să se câștige licitații?

Robert Sighiartău: –  Au alții probe! Și lucrurile se cunosc așa pe la colțuri ! Și eu v-am dat câteva exemple de niște nereguli pe care dumneavoastră le puteți vedea pe site urile Consiliului Județean ! Deci Astea sunt lucrurile astea pe care le-am expus sunt date de la Consiliul Județean.

Prețuri TRIPLATE, din pix! Un drum județean a crescut de la 13 MILIOANE de euro la 46 de MILIOANE de euro!

Un alt caz pe care vreau să vi-l aduc în vedere, pe lângă alte drumuri care o iau la vale din județul Bistrița Năsăud din cauza lucrărilor prost recepționate…

Vreau să vă aduc în vedere un caz . Un drum Județean, DJ 154 D Domnești – Albești Bistriței. DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia și DJ 172 A Beclean – Chiochiș.

Prețul licitației 67 de milioane lei. A fost scos la licitație în 9 ianuarie 2020 . S- a câștigat licitația cu 65 de milioane lei, 97% din valoarea publicată. Aici aveți date !

Știți ce s-a întâmplat?  

Drumul acesta, care a fost licitat la 65 de milioane a fost suplimentată suma cu încă 231 de MILIOANE de lei. 

Deci: a fost licitat la 13 milioane de euro, ca să înțeleagă lumea, și s-a mai suplimentat după aceea valoarea lucrării cu 46 de milioane de euro. Deci, valoarea totală a contractului de la 65 de milioane lei a ajuns la 231 de MILIOANE de lei .

Și avem aici toate datele inclusiv notele de fundamentare ! De trei ori mai mare suma decât s-a licitat . ” – a spus Robert Sighiartău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!