S-a lansat licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică a Palatului Administrativ din Bistrița

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a lansat procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție a lucrărilor pentru proiectul care prevede reabilitarea termică a Palatului Administrativ. 

Potrivit anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea investiției este de 17,2 milioane de lei fără TVA.

Companiile interesate să depună oferte pot face acest lucru până la data de 27 martie 2023, după aceasta dată urmând să fie desemnat și un câștigător al licitației.

În toamna anului trecut, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a obținut finanțare prin PNRR pentru reabilitarea întregii clădiri a Palatului Administrativ, în care își desfășoară activitatea mai multe instituții ale statului. Investiția totală se ridică la aproape 4 milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro este suma care va fi alocată prin PNRR, diferența fiind asigurată din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Pe lângă lucrările de izolare energetică a clădirii, proiectul prevede și amplasarea de panouri fotovoltaice, precum și înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice. De asemenea, se vor monta trei stații de încărcare ale mașinilor electrice.

Palatul Administrativ a fost construit între anii 1970 – 1972 și de atunci nu a mai beneficiat de lucrări ample de reabilitare.

Aproape 4 milioane de euro pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Bistrița, prin PNRR