S-au afișat rezultatele examenului de Bacalaureat; o singură medie de 10 în Bistrița-Năsăud

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2023 au fost publicate luni, 3 iulie. Acestea pot fi consultate pe portalul bacalaureat.edu.ro.

În județul Bistrița-Năsăud a fost înregistrată o singură medie de 10, aceasta fiind obținută de o elevă provenită de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița, specializarea Științe ale naturii (Dora Părăuan).

Dora Părăuan este și șefa de promoție de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu Bistrița”.

Toți cei care o cunosc pe Dora Părăuan susțin că a muncit și s-a străduit mereu să arate bunătatea din sufletul său, ajutându-i în același timp și pe cei care aveau nevoie de puțină îndrumare. Mereu zâmbitoare și caldă, cu pasiune și hotărâre în privire, a parcurs drumul maturizării, devenind o elevă eminentă. După 4 ani în care a muncit pentru fiecare activitate la care a participat și a fost premiată la numeroase concursuri și olimpiade școlare, a venit momentul să-i fie recunoscute meritele și să i se ofere coronițele. O iubitoare a științelor, dar și a literaturii, Dora s-a împărțit între pasiunile sale, încercând să-și construiască o perspectivă completă despre ceea ce înseamnă să fii elev. De-a lungul vieții de liceu, a venit la ore cu o carte în mână, a alergat prin curte împreună cu prietenii și s-a implicat în fiecare activitate a clubului de științe, unde este membru fondator. Fiind sedusă de complexitatea științei, Dora va urma la toamnă cursurile Facultății de Inginerie Chimică de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, sperând să rezolve cât mai multe dintre „misterele universului””, a transmis Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.

Pe locul doi, cu media 9,93 se află un elev de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița. În continuare, alți patru elevi au obținut media 9,83, ei provenind de la Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” Sângeorz-Băi, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița.

Circa 280 de candidați au obținut medii cuprinse între 9 și 9,99.

Un număr total de 1.354 de elevi au fost declarați reușiți și alți 454 au fost respinși. Alți 48 de candidați nu s-au prezentat la examen.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 7 iulie.

Peste 1.800 de absolvenți ai clasei a XII-a din județul Bistrița-Năsăud au susținut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023, rata de promovare înainte de contestații fiind de 74,85 la sută (toate promoțiile). Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 81,1%.

Examenul s-a desfăşurat în şapte centre de examen, din care patru în municipiul Bistriţa şi câte unul în oraşele Beclean, Năsăud şi Sângeorz-Băi.

Topul liceelor din Bistrița-Năsăud în funcție de rata de promovare la Bacalaureat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!