S-au afișat rezultatele la examenul de Bacalaureat. O singură medie de 10 în Bistrița-Năsăud

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2024 au fost publicate luni, 8 iulie. Acestea pot fi consultate pe portalul bacalaureat.edu.ro.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, din totalul elevilor de clasele XII-XIII, respectiv 2.308 elevi, s-au înscris  pentru susținerea examenului național de Bacalaureat 2.056 de elevi, probele fiind susținute de 1.992 de absolvenți de liceu.

În județ a fost înregistrată o singură medie de 10, aceasta fiind obținută de un elev provenit de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița.

A doua cea mai mare medie din județ a fost 9,98 și a fost obținută de un elev de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, iar a treia medie din județ a fost 9,96, obținută de un absolvent al Liceului Teoretic ”Solomon Haliță” Sângeorz-Băi.

În total, medii cuprinse între 9,90 și 9,99 au obținut 9 absolvenți ai clasei a XII-a din Bistrița-Năsăud, atât de la licee din Bistrița, cât și Năsăud și Sângeorz-Băi.

Medii între 9,00 și 9,99 au obținut circa 480 de elevi. Medii între 8,00 și 8,99 au obținut tot aproximativ 480 de elevi. Medii între 7,0 și 7,99 au obținut circa 360 de elevi și alți aproximativ 260 de elevi au obținut medii între 6,0 și 6,99. 

La această sesiune a examenului de Bacalaureat, un număr de 1.594 de absolvenți au reușit să obțină cel puțin media 6, astfel că ei au fost declarați reușiți. Procentul elevilor declarați reușiți în Bistrița-Năsăud este de 84,8%. Un număr de circa 400 de candidați au fost declarați respinși. 

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au fost afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Candidații nemulțumiți de rezultate obținute pot depune contestații.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise luni, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat):

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!