Sala Polivalentă va găzdui, în perioada 6 – 7 iulie, cel mai tare concurs de robotică din Bistrița

Sala Polivalentă din Bistrița va găzdui, în perioada 6 – 7 iulie, cel mai tare concurs de robotică din municipiu – Bolts & Speed. Echipe talentate din toată țara vor veni la Bistrița pentru a-și demonstra abilitățile și a prezenta inovațiile în domeniul roboticii.

Concursul este organizat de echipa de robotică Bolts and Gears, împreună cu AtomicBots, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud și se află la cea de-a 3-a ediție.  

”Bolts & Speed este un proiect original în lumea roboticii din România. Este o oportunitate unică pentru tineri entuziaști și profesioniști din domeniul tehnologiei de a-și etala creativitatea și competențele tehnice. Peste 300 de elevi au participat la primele două ediții, iar la cea de-a 3-a ediție sunt așteptați la Bistrița peste 150 de participanți de la cele 14 echipe înscrise până în prezent în competiție. Acest proiect își propune să ofere un mediu competițional prietenos, dar și provocator, destinat tinerilor pasionați de robotică. Scopul principal al competiției este de a contribui la dezvoltarea competențelor esențiale în domenii științifice, dar și de a cultiva abilități culturale și sociale esențiale pentru formarea personalității. Prin intermediul acestui eveniment, dorim să încurajăm creativitatea, gândirea critică și colaborarea în echipă, oferind totodată o platformă unde tinerii pot să-și împărtășească cunoștințele, să învețe unii de la alții”, au transmis organizatorii.

Competiția va avea mai multe probe: OFFROAD: cursă contratimp cu 6 obstacole, DRAG RACING: cursă contratimp în linie dreaptă pe o distanță de 30 m, de 3 ori după care se va face media de timp pentru a determina poziția în clasament și RALLY: cursă pe un circuit, 3 echipe, iar fiecare cursă va avea 10 ture.

La finalul competiției, echipele câștigătoare vor fi premiate cu trofee și premii totale în valoare de 6500 de lei.

Cu deosebită recunoștință, dorim să aducem mulțumiri speciale sponsorilor noștri care, prin generozitatea și susținerea lor, au contribuit în mod esențial la succesul proiectului nostru. Dorim să exprimăm aprecierea noastră sinceră pentru următoarele companii: MIS GRUP, ROMBAT, INTEX, TERAPLAST, ÎNDEMANAREA PRODCOM, RCB ELECTRO, ROGAM PLAST, MARECOM, BRIKADA, RESTAURANT CAVALLI”, au mai transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!