Săptămâna viitoare începe turnarea stratului de asfalt între Bistrița și Tărpiu

Pe drumul care face legătura între municipiul Bistrița și localitatea Tărpiu se va turna, începând de săptămâna viitoare, stratul de asfalt, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

„De săptămâna viitoare începe turnarea asfaltului pe Bistriţa – Tărpiu. Şantierul este pregătit“, a spus Moldovan într-o conferință de presă prilejuită de efectuarea unei vizite de lucru pe șantierul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Investiția în modernizarea acestui drum județean se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional, exercițiul financiar 2014-2020. Lungimea tronsonului de drum care va fi modernizat este de circa 7 km și face parte din DJ 173B. Contractul pentru execuția lucrărilor pe acest proiect a fost semnat la sfârșitul anului 2020, câștigătoare a licitației fiind asocierea dintre MIS GRUP SRL – lider asociere, SC FAR FOUNDATION SRL, SC DRUMSERV SA și SC DRUMURI BIHOR SA – asociați, pentru lucrările de construcții, și SC STARCOM EXIM SRL – asociat, pentru serviciile de proiectare.

Șeful administrației județene a vorbit și despre stadiul lucrărilor de pe alte două investiții finanțate din fonduri europene.

Pe tronsonul Cuşma – Satu Nou, turnarea asfaltului este aproape finalizată, în parte şi stratul de uzură, urmează marcajele şi semnele de circulaţie. De asemenea, partea grea pe care am avut-o pe porțiunea de drum judeţean de la Şieu la Şoimuş și Budacu de Sus, mai exact dealul dintre Şoimuş şi Budacu de Sus, a fost stabilizat şi se pregătește partea de şantier pentru turnarea asfaltului”, a adăugat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Se lucrează foarte bine pe toate cele trei tronsoane de drumuri județene. Suntem în grafic, ceea ce e o veste foarte bună pentru noi. Undeva la finalul lunii noiembrie, cel târziu în primele zile din decembrie, vom recepţiona lucrările. Consiliul Judeţean nu-şi permite să piardă niciun cent din finanţarea europeană pentru că nu avem resursele necesare să ne permitem acest lucru. Vestea bună este că se vor finaliza aceste trei proiecte”, a mai spus Moldovan.

Potrivit acestuia, va exista totuși un proiect care va fi fazat, fiind vorba despre Master Planul de apă și canalizare.

„Acest proiect va fi fazat. S-au mai terminat contestaţiile pe două contracte, îndeplinim toate condiţiile necesare, adică avem un progres fizic mai mare de 5%, banii vor fi fazaţi şi vom intra pe noul exerciţiu financiar. Nu este pusă în pericol investiţia. Îmi pare rău şi îmi cer scuze concetăţenilor noştri – mai ales celor din zona de Câmpie, care au mare nevoie de aceste servicii de apă şi canal – pentru întârzierea care nu ni se datorează. Ăsta este modul în care se lucrează în România şi nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm„, a mai precizat președintele Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!