Scad temperaturile! Meteorologii au emis avertizări de răcire accentuată a vremii, vânt puternic și ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de intensificări ale vântului și răcire accentuată, precum și două avertizări cod galben de vânt puternic, valabile inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit ANM, până pe data de 26 septembrie, ora 08:00, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. Totodată, vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

În plus, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de intensificări ale vântului valabilă pentru luni, 24 septembrie, între orele 10:00 – 23:00.

În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizările.

error: Content is protected !!