L-au BĂTUT jandarmii! Un tânăr din Sîngeorz Băi cere DAUNE de 100.000 de lei , după o intervenție cam în forță a jandarmilor! Are certificat medico-legal și probe video! Procurorii militari au intrat pe fir!

Un tânăr din Sîngeorz-Băi susține că a fost agresat de jandarmi, în urma unei intervenții în forță, la sărbătoarea câmpenească de pe Cormaia (19 mai). Radu Păun are mai multe coaste fisurate și și-a scos certificat medico-legal cu 19 zile de îngrijiri medicale. Acesta a solicitat aplanarea unui conflict pe care îl filma cu telefonul mobil. Tânărul susține că NU a participat la scandal , ci doar a filmat cum se bat alte persoane și a fost confundat de oamenii legii.

 

Jandarmii au intervenit și l-au luat pe sus, l-au încătușat, l-au băgat în dubă, după care l-au eliberat. Cu toate că nu a partcipat la scandal, Radu Păun a primit 400 de lei amendă pentru injurii și tulburarea liniștii publice.

„În apropierea mea era un scandal în desfășurare și eu am sunat la 112 și am cerut intervenția jandarmilor. Dintr-o dată am fost trântit pe jos. S-au urcat pe mine vreo 3-4 jandarmi și mi-au pus cătușele. Nu mi-au cerut să mă legitimez, nu mi-au cerut nimic absolut. După câteva minute, și-au dat seama că nu am făcut nimic și mi-au dat jos cătușele… Imediat am resimțit dureri în zona toracelui și medicul legist mi-a spus că am câteva coaste fisurate! Asta deoarece jandarmii m-au apăsat cu genunchii! Nu-i nimic, eu am martori și mă duc pe cale legală. Nu se mai poate cu așa abuzuri” – a declarat Radu Păun.

Vrea DAUNE de 100.000 de lei!

Radu Păun a apelat la un avocat și susține că va merge până la capăt, cu dovezi, martori, filmări, certificat medico-legal și multe alte probe prin care vrea să demonstreze abuzul comis de jandarmi.

„Cine a greșit, trebuie să plătească! Am cerut daune de 100.000 de lei. Eu nu vreau să mă îmbogățesc, dar vreau să dau un exemplu celor care încă mai cred că ne aflăm în comunism! Suntem cetățeni și avem drepturi și nimeni nu e mai presus de lege. Eu am încredere că se va face dreptate! ” – a completat tânărul agresat.

 

Procurorii militari au fost sesizați de procurorul de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.  Inspectoratul de Jandarmi Bistrița NU a primit niciun document oficial, deocamdată, deși plângerea a fost transmisă spre Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj, în urmă cu 2 săptămâni.

Vom reveni cu amănunte privind acest caz!

 

Citiți și:

 

„Ciobenii” din Sîngeorz-Băi și-au rupt capu-ntre ei! Un VIDEO cu bătaia de pe Cormaia, de la Festival!

error: Content is protected !!