Parcare la sol cu 144 de locuri pe strada C.R. Vivu din Bistrița

O nouă parcare va fi amenajată de Primăria Bistrița în municipiu, pe strada C.R. Vivu.

Potrivit primarului Ioan Turc, este vorba despre o parcare la sol cu 144 de locuri.

”Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reconfigurare a parcării de pe strada C.R. Vivu care deservește blocurile 1, 2, 4 și 8, unde vor exista 144 de locuri de parcare la sol. Reamintesc că acest amplasament nu era potrivit pentru o variantă etajată, deoarece s-ar fi obținut 150 de locuri de parcare, dar cu un cost suplimentar de cel puțin 3 milioane lei”, a precizat Ioan Turc.

Sectorul reamenajat va fi prevăzut cu iluminat public nou, va avea și un loc de joacă, iar pentru fiecare 5 locuri de parcare va fi plantat un copac, zona fiind împrejmuită și cu arbuști mici.

De asemenea, aici vor exista 3 stații de încărcare a autovehiculelor electrice, dar și o insulă ecologică cu 10 pubele îngropate.

”Continuăm în ritm susținut amenajarea de parcări în oraș, pentru a compensa deficitul de locuri de parcare după implementarea proiectelor mari de mobilitate!”, a completat Ioan Turc.

Într-o emisiune la Bistrița Express, edilul Bistriței a precizat că parcările au fost și încă sunt cea mai mare provocare a mandatului său.

Au fost multe provocări, dar dacă ar fi să fac un clasament, parcările au fost și sunt cea mai mare provocare pentru că am realizat cu stupoare că, în condițiile în care vechea administrație știa că urmează implementarea proiectelor de mobilitate, nu a venit cu niciun fel de proiect pentru parcări suplimentare în oraș. Administrația PSD nu a fost absolut deloc interesată de acest aspect al parcărilor. (…) Am ajuns la concluzia că în urma acestor proiecte se vor pierde undeva la 3.800 de locuri de parcare”, a explicat Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *