Se închide punctul de testare gratuită din Piața Centrală

Punctul de testare gratuită amenajat de Primăria Bistrița în Piața Centrală va mai funcționa doar pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, după care va fi închis, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Mâine, 5 martie, va fi ultima zi de testare antigenică gratuită oferită la punctul deschis în Piața Centrală. Un bilanț: din totalul de 3.125 de teste efectuate, 2.524 au fost negative și 601 au fost pozitive, datele fiind centralizate la nivelul zilei de ieri. Am decis să îl închidem pentru că stocul este gata, incidența scade. Spre exemplu, la începutul testării, în data de 30 ianuarie, din 150 de teste aveam pozitive 47. Ieri, din 73 de teste efectuate, 69 erau negative și 4 pozitive. Deci, se observă o scădere semnificative a incidenței COVID-19 în municipiu. Am fost singurul municipiu din țară – am verificat acest lucru – care a făcut testare gratuită, din fonduri proprii. A făcut-o și Craiova, dar a avut avantajul de a primi bani europeni. Nu au făcut teste rapide, ei au făcut teste PCR”, a declarat primarul Ioan Turc.

Punctul de testare din Piața Centrală a fost deschis la data de 27 ianuarie, municipalitatea luând această decizie pentru a veni în sprijinul cetățenilor. În urma testării, persoanele care aveau un rezultat negativ obțineau pe loc un certificat verde cu o valabilitate de 48 de ore, pentru testare fiind necesară doar prezentarea actului de identitate. 

error: Content is protected !!