Se înființează o nouă secție în cadrul Clubului Sportiv ”Gloria 2018” Bistriţa-Năsăud

În ședința ordinară din luna mai, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va analiza un proiect de hotărâre care prevede înființarea unei noi secții pe ramură de sport în cadrul Clubului Sportiv ”Gloria 2018” Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre o secție de culturism și fitness.

Potrivit proiectului de hotărâre, propunerea de a înființa o astfel de secție în cadrul clubului bistrițean a fost făcută de conducerea clubul sportiv aflat în subordinea administrației județene.

Culturismul a apărut la Bistriţa în anii 1970, promovat de antrenorii de haltere, care aveau sportivi cu un corp bine conturat. După 1990, cei mai titraţi culturişti bistriţeni au devenit Cristian Russ, ocupant al locului 6 la Campionatele Europene de la Minsk, de 4 ori campion naţional şi dublu campion balcanic, dar şi Liviu Varga sau Daniel Moldovan, multimedaliaţi în competiţii naţionale. În anul 2001, CSM Bistriţa îşi aduce contribuţia la organizarea celui mai important concurs desfăşurat vreodată de această ramură sportivă în oraş, finala Campionatului Balcanic. În anul 2017 la Bistrița a fost organizat cel mai important
eveniment al culturismului, respectiv primul Campionat Mondial din istoria culturismului Românesc care a fost un real succes. De asemenea, în anii 2002, 2005, 2011, 2013, la Bistrița, s-a organizat finala Campionatului Național de Culturism și Fitness. La nivelul județului Bistrița-Năsăud funcționează o secție de culturism și fitness în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bistrița, de unde se vor putea prelua sportivi care să activeze în cadrul clubului”,
se arată în nota de fundamentare atașată proiectului de hotărâre ce va fi analizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Prin înființarea noii secții, Clubul Sportiv ”Gloria 2018” Bistriţa-Năsăud va asigura dotările și infrastructura necesară, în inițierea și pregătirea sportivă pentru copiii și juniorii care vor opta pentru practicarea acestui sport, în identificarea și susținerea talentelor, va asigura dotările și infrastructura necesară în pregătirea sportivă de nivel competițional și cu performanțe deosebite pentru cei care vor activa în cadrul acestei secții, va pune la dispoziție echipamentele sportive necesare desfășurării activității sportive, va acorda sprijin sportivilor în colaborare cu medicina și cu științele sportive.

”Evaluarea activității secției pe ramură de sport, culturism și fitness, se va face periodic, în funcție de nivelul evoluției sportivilor, în urma parcurgerii programei specifice acestui sport prin antrenamente și concursuri naționale și internaționale, precum și demonstrații cu ocazia unor evenimente speciale, festivități organizate la nivel de club sau județ. Se creează, astfel, premisele înființării unei secții de copii, juniori cu un număr de 10 sportivi care să asigure formarea și promovarea acestora spre înaltă performanță”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

În prezent, în cadrul Clubului Sportiv ”Gloria 2018” Bistriţa-Năsăud funcționează următoarele secții pe ramură de sport: handbal, oină, atletism, gimnastică ritmică, taekwondo WT, volei, golf, fotbal, box, rugby, tenis, schi, baschet, tenis de masă, lupte, arte marțiale de contact, motociclism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!