Se montează contoare inteligente în mai multe zone din Bistrița

Compania Aquabis anunță că a demarat procesul de înlocuire a unui număr de 11.000 de contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente. Noile contoare sunt dotate cu posibilitatea de citire la distanță și au o durată de viață de 15 ani. 

Procesul de demontare a contoarelor vechi, respectiv de montare a celor inteligente este operat de către o echipă formată din membri Aquabis SA însoțiți de reprezentanți ai firmei câştigătoare în urma unei proceduri de licitație. Traseul parcurs de membrii echipei a început în a doua jumătate a lunii iunie cu zona Unirea. Vom anunța la finalul fiecărei săptămâni zonele vizate unde se vor schimba contoare în săptămâna viitoare. Prin urmare, în săptămâna 10-14 iulie, sunt programați abonații de pe următoarele străzi: Lucian Blaga, Drumul Dumitrei Nou, Gorunului, Izvorul Rece, Aurel Vlaicu, Arinilor, Salcâmilor, Miron Cristea”, a precizat Aquabis. 

Noile contoare au o durată de viață de 15 ani și oferă o serie de avantaje, printre care reducerea timpului de citire, a cheltuielilor cu personalul, reducerea pierderilor și a intervențiilor.

Contoarele sunt montate în cadrul proiectului ”Digitalizarea infrastructurii de apă şi apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă”, finanțat din fonduri europene. Termenul de implementare a proiectului este luna decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!