Se toarnă ultimul strat de asfalt pe strada Gheorghe Șincai

Pe strada Gheorghe Șincai din municipiu se toarnă ultimul strat de asfalt, anunță primarul Ioan Turc.

Într-o postare pe o rețea de socializare, edilul Bistriței a prezentat imagini din timpul lucrărilor, observându-se că pe anumite porțiuni ale străzii s-a turnat deja ultimul strat de asfalt, lucrările urmând să continue și pe parcursul acestei zile, astfel că strada Gheorghe Șincai va rămâne închisă și vineri.

Până la finalizarea lucrărilor, circulația este deviată spre strada George Coșbuc. Polițiștii locali au intervenit în zonă pentru fluidizarea traficului.

Aceleași lucrări urmează să fie executate și pe celelalte străzi cuprinse în proiectul Linia Verde, unul dintre cele două proiecte majore de mobilitate urbană pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene. 

Acest proiect prevede reabilitarea infrastructurii rutiere de pe o nouă rută de transport public care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Este vorba despre traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. 

Pe lângă crearea noii rute de transport public, pe care vor circula vehicule electrice, este prevăzută și modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, a trotuarelor, a spațiilor vezi și amenajarea unor piste pentru cicliști. 

De asemenea, în proiect este prevăzută și achiziţia unor autobuze electrice și montarea unor staţii de încărcare pentru aceste autobuze, precum și a unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Lucrările sunt executate de compania MIS Grup. Recent, având în vedere termenul strâns de finalizare a obiectivului de investiții, primarul Ioan Turc a solicitat constructorului ”un ritm mai susținut al intervențiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *