Ședința Consiliului Local Bistrița se mută în mediul online

Consiliul Local Bistrița este convocat în ședință ordinară la data de 27 martie, însă, în contextul epidemiologic actual, ședința se va desfășura într-un alt format. Astfel, administrația locală din Bistrița renunță să mai organizeze acestă ședință în sala Primăriei sau într-o altă locație, luând decizia de a o organiza în mediul online.

Se convoacă Consiliul local al municipiului Bistriţa în şedinţă ordinară, în data de 27 martie 2020, ora 10:00. Şedinţa va avea loc prin mijloace electronice de comunicare”, informează Primăria Bistrița.

Chiar și consilierii locali au făcut solicitări către Primăria Bistrița în vederea găsirii unei variante astfel încât ședința să se poată desfășura în mediul online.

Unul dintre consilierii care a lansat un astfel de apel a fost și Ioan Peteleu, care s-a oferit chiar să acorde consultanță administrației locale în vederea implementării unei astfel de măsuri.

Domnule primar, vă reamintesc că suntem în era informațională (era digitală) și că o ședință ca și cea de Consiliu Local se poate desfășura 100% on-line, inclusiv cu posibilitate de vot, deschis sau secret. Suport eu toate costurile aplicației până trece criza sanitară cu condiția să vă treziți la realitate și să nu mai rămâneți la mentalitatea și gândirea de ev mediu. Vă stau la dispoziție cu toate informațiile necesare și mă ofer voluntar să configurez aplicația pentru ședință și să fac instruirea necesară pentru personalul Compartimentului Pregătire Documente care asigură secretariatul tehnic al ședinței”, a spus consilierul Ioan Peteleu.

În cele din urmă, Primăria Bistrița a găsit soluțiile potrivite pentru organizarea ședinței în mediul online.

Pe ordinea de zi a ședinței figurează 29 de proiecte de hotărâre, acestea urmând să fie dezbătute și supuse votului consilierilor locali.

error: Content is protected !!