Ședință la Primăria Bistrița în contextul depășirii gradului de infectare de 3 la mia de locuitori. Ce măsuri s-au luat

În calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bistrița, primarul Ioan Turc a convocat joi, 29 octombrie, o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile care se impun în contextul depășirii gradului de infectare de 3 la mia de locuitori.

La invitația primarului Ioan Turc, la întâlnire a participat și inspectorul școlar general, Mihai Mureșan, care a prezentat situația la zi în unitățile de învățământ din municipiul Bistrița, făcând precizarea că în majoritatea cazurilor cursurile de desfășoară în scenariul verde.

Referitor la acest aspect, primarul Ioan Turc a propus o abordare punctuală pentru fiecare unitate de învățământ și evitarea unor decizii cu caracter general, tocmai pentru a nu se ajunge în situația închiderii tuturor școlilor chiar dacă doar la o mică parte dintre acestea se înregistrează cazuri de elevi sau cadre didactice confirmate pozitiv.

De asemenea, municipalitatea are în derulare proceduri de achiziție pentru materiale și aparatură specifică – 391 de lămpi dezinfectante mobile pentru săli de clasă, 134 de sterilizatoare mobile, 100 de termoscanere pentru detectarea temperaturii, precum și circa 8.000 de tablete necesare pentru procesul de învățare online.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița a votat propunerea primarului Ioan Turc de a introduce o nouă linie de transport în comun în cartierul Viișoara și prelungirea traseului liniei de transport care deservește cartierul Subcetate. Cele două măsuri sunt menite să evite aglomerația din stațiile și mijloacele de transport în comun și să contribuie astfel la limitării efectelor și a răspândirii virusului.

error: Content is protected !!