Semnal de ALARMĂ din partea președintei Curții de Apel Cluj! Dana Gîrbovan: “Atacurile și reformele nesfârșite și iraționale la adresa Justiției trebuie să înceteze! Magistratura este într-o criză fără precedent!”

Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj, a fost prezentă la Bistrița, la sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Baroului Bistrița-Năsăud. La eveniment au participat peste 100 de avocați, alături de Alin Moruțan (decanul Baroului Bistrița – Năsăud).

Printre invitați s-au numărat deputații Diana Morar, Daniel Fenechiu și o serie de oficialități județene.

Am ÎNFRÂNT în lupta anti-corupție! Alina Ghorghiu dă vestea cea mare: “Comisia Europeană a ÎNCHIS mecanismul de cooperare și verificare pe Justiție!” 

La eveniment a fost invitat Ministrul Justiției, Alina Ghorghiu, care NU a ajuns la Bistrița, dar a transmis un mesaj video.

Absența mea are o justificare obiectivă! Pe lângă evenimentul de excepție pe care-l organizați, România astăzi beneficiază de o știre extraordinar de bună din partea Comisiei Europene: am primit decizia formală, oficială de închidere a mecanismului de cooperare și verificare pentru România. Dacă mă uit în spate,la  anul 2006 și îmi amintesc toți pașii aceștia, unii înainte, alții înapoi, cu privire  referire la sistemul special din România, la lupta anti corupție, să știți că nu pot decât să mă gândesc la toți factorii de decizie din România. Credeți-mă că NU pot să facă altceva decât să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul dat Statului Român în realizarea acestor reforme” – a transmis Alina Ghorghiu, ministrul Justiției.

Dana Gîrbovan iese la rampă c-un discurs DUR și REALIST: “Atacurile și reformele nesfârșite și iraționale la adresa Justiției trebuie să înceteze! Magistratura este într-o criză fără precedent!”

Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj, a luat cuvântul și a punctat problemele reale ale Justiției din România! VIDEO

„Nu pot să împărtășesc entuziasmul doamnei ministru cu privire la situația in care se află Justitia.

Magistratura este într-o criză fără precedent! În care avem nevoie mai mult ca oricând de sprijin din partea avocaților și al Barourilor.

Știu că fiecare avocat care a fost în sala de judecată a întâlnit măcar o dată un judecător super-solicitat, obosit, deprimat, copleșit de volumul mare de muncă pe care îl are.

Niciodată în ultimii 25 de ani cel puțin, magistratura NU s-a confruntat cu asemenea criza acută de judecători și procurori. 

Cu un exod al judecătorilor și procurorilor cu multă experiență în sistem, care au rămas în sistem mulți ani de zile deși îndeplineau condițiile de pensionare.

Acum pleacă toț! Și în locul lor nu mai vine aproape nimeni sau vine puțin și încet! Și vă spun ca președintă a Curții de Apel că literalmente rămânem fără soluții! NU mai am ce oameni să mut dintr-o parte în alta pentru a acoperi golurile rămase.

Și vă rog să vorbiți și d-voastră, să vegheați , să găsim împreuna o soluție.

Pentru că sunt în această sală mulți reprezentanți ai Ministerului, ai Parlamentului, ai Barourilor, ai altor instituții ale Statului, vă transmit un mesaj din partea Curții de Apel dar și a Corpului Judecătorilor: atacurile și reformele nesfârșite și iraționale la adresa Justiției trebuie să înceteze. Suntem într-un moment în care nu ne mai permitem să pierdem pe nimeni!

Și dacă NU vom face acest lucru în cel de 12- lea ceas, NU vom mai putea salva justiția pe termen scurt și mediu, cel puțin”, a declarat Dana Gîrbovan.

CURAJUL Danei Gîrbovan, APLAUDAT de avocații prezenți la Bistrița!

„Și la 100 de ani de înființare a Biroului Bistrița Năsăud, deoarece cuvintele străluciților intelectuali la care am făcut referire anterior, par atât de valabile și azi, nu pot să spun că acest fapt este dovada statorniciei și eternității principiilor fundamentale ale dreptului .

Închei așasar, parafrazându-i din nou și spunând : setea de dreptate NU poate să se potolească niciodată. Ea trebuie să reînvie  mereu pentru strălucirea enternă a dreptului!

 Vă mulțumesc vă doresc mult succes, felicitări pentru 100  de ani în slujba dreptății” – a mai transmis președintele Curții de Apel CLuj.

Discursul Danei Gîrbovan a fost aplaudat la scenă deschisă de avocații Baroului Bistrița-Năsăud și vine ca un semnal de alarmă la reformele care pun în pericol Justiția în România, prin lipsa acută de magistrați și judecători și prin volum enorm de lucru la care sunt supuși cei din sistem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!