Și copiii vor putea schia pe pârtia din Wonderland! Ce variante ia în calcul Primăria Bistrița pentru a amenaja o zonă dedicată începătorilor?

Primăria Bistrița face toate pregătirile necesare pentru ca, atunci când vremea va permite, pârtia de schi să devină funcțională. Investiția realizată de municipiul Bistrița nu a putut fi omologată de către Ministerul Turismului datorită neomogenității pârtiei de schi din punct de vedere al gradului de dificultate (în primii 200 m de coborâre înclinarea pantei este între 39-40,6%, iar pe restul traseului între 8-28%). În aceste condiții, municipalitatea este nevoită să mai realize o buclă de circa 300 de metri, astfel încât traseul să devină unul de o dificultate medie și astfel, să se obțină omologarea. Cu toate acestea, autoritățile recunosc că și în urma acestor modificări, copiii tot nu vor putea schia pe pârtie și se ia în calcul amenajarea unei zone speciale pentru cei care pun pentru prima dată schiurile în picioare.

Pârtia pe care o avem noi acum, și în varianta actuală, și cea cu buclă nu este pentru copii, ci pentru schiorii buni. Dar, trebuie să existe și o pârtie pentru cei care pun pentru prima dată schiurile în picioare, mai ales pentru copii. Avem două variante. Baza pârtiei este foarte largă, lățimea are undeva către o sută de metri și, atunci, în acea zonă putem să amenajăm fie cu o bandă, care merge până la o sută de metri, fie cu un teleschi de dimensiuni mici” a precizat primarul Ovidiu Crețu.

Edilul spune că a identificat deja și un posibil teleschi care ar putea fi amplasat în zonă. ”Am vorbit cu domnul Stoian director general de la Comelf. Dânșii au undeva un teleschi mai scurt de vreo 200-250 de metri. Nu în iarna aceasta, dar în vară cred că îl vom putea monta respectovul teleschi și atunci pe acela vor putea urca și ci care sunt chiar începătorii. Și atunci am rezolvat și această problemă, pentru că trebuie să existe și pârtie pentru cei care își pun pentru prima dată schiurile în picioare, atât copii, cât și adulți” a mai adăugat Crețu.

În ceea ce privește săniușul, în zonă ”nu au ce căuta săniile printre schiori. O pârtie așa de lungă cum este cea pe care o avem noi este dificilă pentru sănii. Dar cei care vor veni la săniuș vor avea amenajată în partea dreaptă cum privești de la bază înspre deal, o porțiune pentru sănius. Va fi amenajată chiar în acest sezon” a mai complet Crețu.

error: Content is protected !!