SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, a încheiat un parteneriat cu TeraPlast

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, cu activitate de 25 de ani pe acest segment, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din centrul și estul Europei.

”Parteneriatul încheiat cu TeraPlast susține direcția dezvoltare a SIPEX de creștere a gamei de produse distribuite prin cele 12 centre logistice pe care le deținem la nivel național. SIPEX introduce astfel în portofoliu un sistem complet de încălzire prin pardoseală, calibrat pe nevoile actuale ale consumatorilor, dezvoltat de TeraPlast sub brandul NeoTer. Această soluție de încălzire este frecvent utilizată pentru construcțiile noi, dar si pentru proiecte de renovare. Având o experiență de 25 de ani ca distribuitor în piața materialelor de construcții, suntem convinși că parteneriatul va aduce valoare adaugată pentru ambele organizații”, a declarat Irinel Gheorghe, CEO SIPEX.

Unul dintre obiectivele noastre în dezvoltarea activității de distribuție este să ajungem mai ușor și mai rapid la clienți cu produsele noastre și în zonele în care acestea încă nu sunt prezente. SIPEX este unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, iar acest parteneriat strategic contribuie la extinderea bazei de distribuție. În TeraPlast avem parteneriate de lungă durată prin care creștem alături de partenerii noștri în beneficiul întregii piețe. Avem o foarte bună colaborare cu distribuitorii actuali, cu tradiție, și suntem convinși că această asociere cu SIPEX, prin care urmărim ca produsele noastre să fie utilizate mai mult de către dezvoltatorii imobiliari din țară, va îmbogăți rețeaua de distribuitori TeraPlast”, a precizat și Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul și estul Europei cu activitate pe 5 segmente de afaceri: Instalații, Granule, Reciclare PVC rigid, Ferestre și uți, Ambalaje flexibile.

NeoTer by TeraPlast este sistemul complet de încălzire prin pardoseală, unul dintre cele mai noi brand-uri din portofoliul TeraPlast. Sistemul este gândit astfel încât să poată fi adaptabil multiplelor proiecte, prin oferire de soluții tehnice complete – calcule exacte după planul clientului – pentru o eficiență termică ridicată. NeoTer by TeraPlast cuprinde produse de înaltă calitate, țevi Pe-Xa și PE-RT cu bariera de oxigen, produse pe o linie tehnologică de ultimă generatie. Sistemul complet beneficiază de 10 ani garanție, iar țeava de 50 de ani. 

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, SIPEX a construit parteneriate pe termen lung, are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule cu un model de afaceri integrat. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acțiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. Acțiunea TeraPlast a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena în indicele ROTX EUR începând cu 20 martie 2023. În cadrul evaluării VEKTOR în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al patrulea an consecutiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!