FOTO: Situație similară în mai tot orașul. Mașinile au invadat trotuarele!

Din ce în ce mai multe trotuare din Bistrița, care ar trebui să fie utilizate de pietoni, sunt ocupate de autoturisme, iar pietonii trebuie să facă slalom printre mașini. În zona blocurilor de locuințe e o adevărată ”bătălie” pentru a prinde un loc liber pe trotuar.

Numărul mare al autoturismelor înmatriculate în ultimii ani a dus, treptat, la această situație, iar autoritățile locale sunt depășite de situație. Locurile de parcare amenajate de Primăria Bistrița în zona blocurilor de locuințe sunt insuficiente, iar șoferii par să nu mai țină cont nici măcar de faptul că trotuarul este destinat pietonilor.

Un bistrițean care locuiește pe strada Mesteacănului din Bistrița a ținut să își exprime nemulțumirea față de o situație de acest gen. Practic, singurul trotuar amenajat pe această stradă cu sens unic este ocupat și el de mașini. Și în plus, de multe ori cei care totuși plătesc pentru locurile de parcare amenajate în zonă ajung să nu își mai poată parca autoturismele în locurile plătite din cauza celor parcați neregulamentar.

Locuiesc pe strada Mesteacanului din orasul Bistrita, o stradă cu sens unic foarte îngustă și cu parcare plătită la fiecare bloc. Am optat pentru un loc de parcare cu plată pentru a fi sigur că am unde să imi parchez mațina cand vin seara de la muncă, dar manevrele de parcare îmi sunt foarte mult îngreunate de zecile de mașini care parchează pe trotuar făcând astfel strada și mai îngustă de cât este și îngreunând cu mult posibilitatea mea sa ma încadrez în siguranță în parcare, fără a juli sau lovi alte mașini. Nu asta ar fi însă problema principală. Strada are un singur trotuar și pietonii sunt nevoiți din cauza celor ce parchează pe trotuar să împartă drumul cu mașinile care circulă pe stradă, deoarece pe trotuar e loc doar pentru mașinile parcate și nu mai este suficient loc și pentru pietoni. Menționez că în proporție de 90 la sută, trotuarul este blocat de mașinile parcate” ne-a scris Ghiță Grebenișan, sătul deja să bată la ușa autorităților.

Bistrițeanul susține că a făcut deja patru plângeri către autorități, dar situația tot nu a fost remediată.

O soluție în acest caz ar fi totuși ușor de găsit. Primăria Bistrița a găsit în alte situații similare soluții astfel încât șoferii să nu mai poată parca pe trotuare. În unele zone din oraș au fost amplasate bile de beton sau stâlpișori metalici, iar o astfel de problemă a fost soluționată.

error: Content is protected !!