Șofer din Bistrița, reținut de polițiștii Biroului Rutier

Un bărbat de 63 de ani din Bistrița a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, fiind bănuit că ar fi încălcat legislația rutieră, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 24 februarie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din Bistrița. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Bărbatul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, întrucât șoferul nu a putut face dovada deținerii unei poliție de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, polițiștii au luat măsura retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie. În urma verificărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că autoturismul condus are înmatricularea suspendată de la mijlocul anului 2021, întrucât inspecția tehnică periodică nu a mai fost efectuată. Și cu privire la acestea a fost dispusă sancționarea contravențională”, se arată în buletinul de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma celor constatate, polițiștii au luat măsura reținerii șoferului pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Ulterior, față de bărbat, magistrații au luat măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *