Șoferi sub influența alcoolului sau a drogurilor, prinși în timp ce conduceau mașini

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din județul Bistrița-Năsăud au efectuat controale în trafic, în timpul verificărilor fiind depistați mai mulți șoferi care se aflau sub influența alcoolului sau a drogurilor. Toți cei depistați în situații de acest fel s-au ales cu dosare penale.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, trei șoferi aflați sub influența alcoolului au fost depistați în timp conduceau mașini pe drumurile publice.

Unul dintre el a fost prins pe Drumul Județean 171, în Dobric.

La data de 16 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Beclean au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 171, în Dobric. Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Dobic. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,71 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

Un alt șofer care consumase alcool înainte de a se urca la volan a fost depistat în Bistrița.

”La data de 18 iunie, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în flagrant delict în trafic, pe raza municipiului Bistrița, un șofer care se afla sub influența alcoolului. Bărbatul de 30 ani, din Breaza, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciul Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai adaugă IPJ Bistrița-Năsăud.

Tot sub influența alcoolului a fost prins și un bărbat din Maieru.

La data de 19 iunie, în jurul orei 3:35, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control pe raza localității Maieru, un autoturism. A fost identificat șoferul, un tânăr de 29 de ani, din localitate. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în timpul acțiunilor de control, oamenii legii au depistat și un bărbat care conducea o mașină deși nu avea permis pentru nicio categorie de vehicule.

”La data de 18 iunie, un tânăr de 19 ani, din Bârla, a fost oprit pentru control de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 154 din localitate. În urma verificărilor întreprinse de către polițiști a reieșit faptul că șoferul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în buletinul Poliției.

Un alt tânăr a fost prins în timp ce conducea drogat o mașină.

La aceeași dată, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control, pe Drumul Județean 173C, în Budacu de Jos, un autoturism. La volan a fost identificat un tânăr de 21 ani, din localitate. Acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Ulterior șoferul a fost testat cu privire la prezența în organism a unor substanțe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Canabis. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, completează Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!