Sosesc în județ pubelele verzi și galbene, achiziționate printr-un proiect derulat cu fonduri europene


Noile pubele verzi și galbene, achiziționate prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene și derulat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, au început să sosească în județ.

Potrivit directorului ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, o primă tranșă de astfel de pubele verzi și galbene a ajuns în județ și a fost distribuită către unitățile administrativ-teritoriale. După finalizarea procedurii de recepție, primăriile vor distribui pubelele către populație.

”Investițiile în infrastructura de colectare a deșeurilor sunt necesare pentru a asigura cetățenilor condiții optime de colectare selectivă, lucru care în opinia noastră va duce la o creștere a cantităților de deșeuri reciclabile colectate separat din totalul deșeurilor generate, dar și la o creștere a calității colectării selective. Aceste pubele vor asigura o colectare mai bună a deșeurilor reciclabile și vor elimina problema sacilor de colectare care din diverse motive nu ajung întotdeauna la toți utilizatorii serviciului de salubritate”, a declarat Cristian Niculae.

Prin proiectul derulat de Consiliul Județean și ADI Deșeuri, în județ sunt așteptate să sosească un număr total de 188.329 de pubele noi, dintre care 83.443 vor fi pubele albastre pentru fracția hârtie/carton, alte 83.443 vor fi pubele verzi pentru sticlă și 21.443 pubele galbene pentru fracția plastic/metal.

Dacă cele verzi și galbene au început deja să sosească în județ, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud menționează că pubelele albastre vor sosi abia după începutul anului 2024.

Valoarea totală a proiectului prin care este posibilă această achiziție se ridică la circa 47,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2013 – 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *