Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița sistează vizitele aparținătorilor la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie

Pacienții internați în secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița nu vor mai putea primi vizite. Ținând cont de numărul mare de cazuri de infecții respiratorii, conducerea unității medicale a decis să sisteze vizitele aparținătorilor la pacienții internați în cele trei secții.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, marcat de incidența crescută a infecțiilor respiratorii, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița sistează, începând de astăzi, 11 ianuarie, vizitele aparținătorilor la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie”, se arată într-un comunicat de presă al unității medicale.

În celelalte secții, programul de vizită se desfășoară de luni până duminică și în sărbătorile legale între orele 13.00-17.00.

La Secția ATI, programul de vizită este de luni până duminică, între orele 11.30-12.30 şi 13.00-14.00.

Pentru pacienții critici, vizitele sunt posibile și în afara intervalului orar menționat, cu cerere aprobată de medicul șef de secție și medicul curant sau medicul de gardă (după caz).

Este obligatorie purtarea măștii de protecție facială pe tot parcursul vizitei în spital. Suplimentar, în funcție de patologia pacientului vizitat, la îndrumarea personalului medical, echipamentul de protecție poate fi mai mult decât masca facială. Reamintim că, potrivit prevederilor legale, este interzisă vizitarea pacienților de către aparținătorii care prezintă semne clinice de infecții acute, motiv pentru care aceștia sunt rugați să evite vizitele la patul bolnavului, pentru a preveni transmiterea infecţiilor”, se mai arată în comunicatul SCJU Bistrița.

Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, numai în prima săptămână a acestui an au fost raportate aproape 2.000 de cazuri de afecțiuni de sezon – viroze, pneumonie sau gripă. În intervalul 1 – 7 ianuarie, șapte persoane care s-au îmbolnăvit de gripă sau pneumonie au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *