START vot! A început procesul electoral pentru alegerile europarlamentare și locale

Procesul electoral pentru alegerile europarlamentare și locale a început duminică dimineața. Pe parcursul acestei zile, locuitorii județului Bistrița-Năsăud, alături de toți ceilalți cetățeni români cu drept de vot, sunt așteptați la urne, pentru a își alege reprezentanții în Parlamentul European și în administrația locală. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și vor funcționa până la ora 22:00.

Cei peste 260.000 de cetățeni cu drept de vot din Bistrița-Năsăud își vor putea exercita acest drept constituțional în cele 314 secţii de votare amenajate în cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale din județ. Cetățenii pot afla care este secția de votare de care aparțin AICI.

Procesul de votare se desfăşoară pe parcursul zilei de duminică, 9 iunie. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7 dimineața și se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care, la ora 22:00, se află în sediul secției de votare, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot. 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, pentru alegerile europarlamentare au fost ridicate de la Imprimeria Naţională 286.556 de buletine de vot, iar pentru alegerile locale – un număr de 1.147.932 buletine de vot, respectiv 286.983 per tip (consiliu local, consiliu judeţean, primar şi preşedinte CJ). De asemenea, au fost ridicate de la Monetăria Statului 1.570 de ştampile ”Votat” şi 276.157 de timbre autocolante.

În secția de votare, fiecare alegător va primi cinci buletine de vot, pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a consilierilor județeni, a primarului municipiului/orașului/comunei, a consilierilor locali și a membrilor Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!