Stelian Dolha, ATAC la Radu Moldovan pe tema deșeurilor (un proiect complet EȘUAT)! Mesaj către PSD-iștii ce se-ascund sub logo-ul Alianței: „greaua moștenire vă va urmări! „

Stelian Dolha candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea PNL, iar în această campanie a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui PSD, responsabil-direct pentru eșecul de pe managementul deșeurilor.

stelian dolha

Conducerea Consiliului Județean trebuie să le dea socoteală locuitorilor din Bistrița-Năsăud pentru modul în care a gestionat activitatea de colectare și depozitare a deșeurilor, este de părere candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bistruța-Năsăud, Stelian Dolha.

”La capătul a două mandate în fruntea Consiliului Județean administrația condusă de Radu Moldovan nu dă deloc semne că vrea să explice în fața locuitorilor județului cum s-a ajuns la actuala situație din colectarea deșeurilor: cu tarife rușinos de mari, crescute în valuri succesive pentru servicii de salubritate proaste, colectare selectivă doar în rapoarte și o bombă ecologică pe post de depozit.

Nu explică, așa cum s-ar cuveni după 8 ani și ceva de gestionare, cum s-a ajuns să se transforme serviciile de taxe și impozite ale tuturor primăriilor din Bistrița-Năsăud în prestatorii de servicii gratuite pentru Supercom, cum au ajuns angajații primăriilor să facă contracte în locul personalului firmei și să încaseze tarifele de la populație, totul cu titlu gratuit. Iar populația să fie obligată să plătească aceste tarife condiționat, deodată, sau chiar înaintea taxelor și impozitelor locale.

Același Radu Moldovan nu se obosește să dea explicații cum s-a ajuns ca ADI Deșeuri, structura pusă să gestioneze acest sistem de colectare să fie înțesată de tot soiul de personaje, fără nicio competență în domeniu, marea majoritate recrutați din clientela de partid, cu salarii ținute la secret și buget uriaș”, spune Stelian Dolha.

A 2-a celulă a depozitului de la Tărpiu trebuia să fie gata! Lucrările de 1.4 MILIOANE de euro abia au început și sunt realizate de o firmă de apartament din București!

”Depozitul de la Tărpiu a ratat startul, iar construcția celei de-a doua celule, care trebuia să fie deja finalizată, de asemenea. Acum depozitul de la Tărpiu, care este în proprietatea Consiliului Județean, este, practic, o bombă ecologică, fapt dovedit și de amenzile aplicate de-a lungul timpului de Garda de Mediu, pentru scurgerea de levigat și pentru proasta gestionare a situației.

A doua celulă care ar fi trebuit să fie gata de multă vreme e o lucrare costisitoare, de 1,4 milioane de euro, executată de o firmă din București, cu activitate de 1 an, în condițiile în care pe plan local nu a avut nimeni acces la licitație. Iar banii pentru lucrare vor veni parțial de la Consiliul Județean și parțial din banii operatorului depozitului. E lesne de înțeles că aceste costuri uriașe se vor regăsi în curând tot în tarifele plătite de fiecare locuitor pentru serviciile de salubritate, care vor crește pentru a le acoperi. Servicii, care, e util să ne amintim, au fost câștigate de Supercom pe criteriul prețul cel mai mic”, mai spune Stelian Dolha.

vitalia bistrita
vitalia bistrita

Stelian Dolha, către PSD-iștii ce se-ascund sub sigla Alianței: „greaua moștenire vă va urmări! „

”Dau socoteală cei care au gestionat această rostogolire a tarifelor? N-am vazut asta în pliantele președintelui Radu Moldovan și nici în cele ale Alianței sub care se ascund pentru a scăpa de moștenirea grea a PSD.

emil radu moldovan ziar de bistrita

Dar oriunde vă veți ascunde, greaua moștenire pe care ați lăsat-o pe umerii locuitorilor acestui județ, care culmea, a fost primul care a avut acces la un asemenea proiect, vă va urmări”, a completat Stelian Dolha.

error: Content is protected !!