Stelian Dolha: Servicii de telemedicină în județ și monitorizare la domiciliu a bolnavilor cronici

Cele două spitale orășenești, din Năsăud și Beclean, vor fi spriinite pentru implementarea serviciilor de telemedicină, spune candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. (PE)

”Chiar dacă spitalele orășănești nu sunt în subordinea directă a Consiliului Județean, o administrație județeană responsabilă trebuie să fie preocupată de sănătatea tuturor locuitorilor, de asigurarea asistenței medicale primare și spitalicești din proximitate. Introducerea serviciilor de telemedicină reprezintă o soluție de compensare a lipsei medicilor specialiști din aceste unități medicale care poate fi acoperită printr-o investiție în aparatură și în instruirea personalului. Aceste servicii ar face posibilă comunicarea cu spitalele de rang superior din Bistrița și Cluj-Napoca, pentru diagnostic și imagistică (ecografie, radiografie, CT) și sunt finanțabile prin proiecte europene din noul exercițiu financiar al Uniunii Europene 2021-2026. Soluția telemedicinei se poate extinde, în Sângeorz Băi, dar și în comunele mari din județ, tot prin finanțare europeană”, a declarat Stelian Dolha.

Sursa citată spune că se poate implementa și un program de monitorizare la domiciliu a persoanelor cu boli cronice.

”Echiparea pacienților cu anumite boli cronice cu dispozitive smart care măsoară în timp real starea de sănătate și transmit alerte medicului curant sau membrilor familiei, în funcție de o serie de parametri prestabiliți. Proiectul este finanțabil prin programele din noul exercițiu financiar al Uniunii Europene 2021-2026”, a adăugat sursa citată.

error: Content is protected !!