Stelian Dolha, veste pentru medicii veterinari care protestează: ”O parte din sumele restante sunt deblocate încă de vineri”

FOTO: arhivă

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a luat act de nemulțumirile celor 43 de medici veterinari din județ care au declanșat o serie de proteste.

Am luat act de nemulțumirile medicilor veterinari concesionari transmise prin notificările depuse la sediul DSV, pe care în mare parte le cunoșteam. Am sunat în această dimineața la ANSVSA, unde am avut discuții cu conducerea instituției și am primit asigurări că o parte din sumele restante sunt deblocate încă de vineri și vor intra în conturile veterinarilor concesionari, asa cum prevede Legea 236 din 2019 și Ordonanta 117/2020. Este vorba de cei 10 000 de lei lunar garantați prin lege titularilor cabinetelor veterinare cu servicii concesionate pentru lunile septembrie si octombrie”, a anunțat Stelian Dolha.

Reamintim că, începând cu data de 9 noiembrie, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți au declanțat o serie de proteste, nemulțumiți fiind că Autoritatea Natională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) nu ar respecta contractele încheiate cu ei.

error: Content is protected !!