Stelian Dolha: Viitoarele administrații locale și Consiliul Județean trebuie să se implice mult mai activ în susținerea intereselor fermierilor din Bistrita-Năsăud. Ce sprijin a promis ministrul Agriculturii

Viitoarele administrații locale și Consiliul Județean trebuie să se implice mult mai activ în susținerea intereselor fermierilor din Bistrita-Năsăud, spune Stelian Dolha, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Pentru a identifica soluțiile cele mai bune pentru susținerea fermierilor, Stelian Dolha l-a invitat în județ pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros. (PE)

”Alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a răspuns invitației pe care i-am făcut-o, am discutat cu fermierii din Bistrița-Năsăud despre problemele care-i apasă, dar și despre cum vor arăta noile programe de finanțare și cum se pot implica viitoarele administrații ale primăriilor și a Consiliului Județean pentru a susține interesele satelor din Bistrița-Năsăud, cu suportul MADR”, a spus Stelian Dolha.

Sursa citată completează că vizita minsitrului Oros a inclus discuții cu agricultori, fermieri și procesatori din Nimigea, Budești, Sânmihaiu de Câmpie, Teaca și Șieu, dar și trecerea în revistă a unor inițiative private, adevarate modele de bune practici, cum e cabinetul veterinar din Maieru al medicului veterinar Berende Login sau Centrul de Cercetare, Inovare și Formare Profesională de la Lunca Ilvei ori Cooperativa Agricolă cu unitate de procesare a laptelui de la Sângeorz Băi.

”Discuțiile cu fermierii au ridicat aceeași spinoasă problemă a desfacerii produselor pe care le obțin și pentru care administrațiile locale, care pot să aibă altă implicare, mai ales dacă ne uităm la finanțările europene din 2021-2027, dar fac încă mult prea puțin, oportunitățile mari care deschid pentru fermieri și fermele de familie, dar și pentru cei care se asociază”, a mai precizat candidatul Alianței PNL-USR-PLUS.

Stelian Dolha a adăugat că ”ministrul Agriculturii ne-a promis sprijin în numele Guvernului Ludovic Orban pentru toate aceste comunități harnice, care după 27 septembrie vor avea administrații conduse de primari cu inițiativă și dorință de a dezvolta în alt ritm, european, localitățile lor”.

https://www.facebook.com/StelianDolha/videos/3478588268847532
https://www.facebook.com/StelianDolha/posts/2895799387188815
https://www.facebook.com/StelianDolha/posts/2896330343802386
https://www.facebook.com/StelianDolha/posts/2895992550502832
error: Content is protected !!