Știați că: în 2019 s-au investit încă 350.000 de euro în pâria de schi ne-funcțională? Vezi ce firme au prins contracte FAINE cu Primăria Bistrița!

wonderland

În anul 2019, Primăria Bistrița a semnat mai multe contracte de finanțare pentru amenajarea și întreținerea pârtiei de schi. Muncitorii Primăriei au fost menajați de la aceste activități și firmele private au beneficiat de mai multe contracte publice!

 – Firma CML a încasat 4.000 de euro pentru un contract de Inchiriere utilaje pentru efecturaea unor lucrari (santuri, canale pentru drenaj, decolmatare canale exist

– ElectroUrsa a încasat 5.200 de euro pentru Prestare servicii de revizie, intreținere și reparare a instalațiilor electrice.

– Firma SALRIF a încasat 3.000 de euro pe un contract de- Inchiriere utilaje , buldozer 22 tone- 1 bucata si miniexcavator 3.5 tone-1 bucata pentru efectuarea unor lucrari (santuri, canale pentru drenaj, etc.) necesare intretinareii obiectivului „partie de schi” din cadrul complexului polivalent Wonderland.

– Sistemul de automatizare pentru instalația de producere a zăpezii –  25.000 de euro . Contract atribuit firmei TehnoAlpin!

– Servicii de revizie si reparatii la instalatii de transport pe cablu tip telescaun si tip teleschi. S.C. TRANSPORT URBAN SINAIA S.R.L. a prins contractul la 3.000 de euro.

ziar de bistrita wonderland

 

100.000 de euro pentru TELE-ski! S-a mers pe negociere directă, fără nicio licitație!

Proiectare, executie lucrari , furnizare, montaj si punere in functiune ”Instalație de transport persoane, tip teleschi – “ SKI LIFT ” pe pârtia de schi din Complexul Sportiv Polivalent Unirea.

Khione Ski a montat teleschiul cu aproximativ 100.000 de euro (470.000 de lei).

De ce s-a mers pe negociere-directă?

„Municipiul Bistriţa, în calitate de autoritate contractantă, a organizat în data de 07.08.2019 ora 15:00, procedura simplificată on-line într-o singură etapă, pentru atribuirea contractului mai sus-menționat. Având în vedere că la această procedură nu a fost depusă nicio ofertă, în conformitate cu prevederile art.104, alin.(1), lit.a din Legea 98/2016 cu modificările și competările ulterioare, autoritatea contractantă a inițiat procedura de negociere fără publicare prealabilă.” – se arată în documentațiile de atribuire!

Aceeași firmă Kihone Ski a prins și contractul de autorizare a instalației, pentru care a încasat încă 10.000 de euro. 

– Realizare documentatie si servicii obtinere autorizatie functionare instalatie transport pe cablu de tip teleschi. – realizarea analiza de securitate – realizare analize si probe necesare obtinerii autorizatiei de functionare – realizare documentatie – realizare marcaje obligatorii 10.000 de euro (45.000 lei.)

partia de schi wonderland

cretu si niculae

Ce investiții MAJORE au fost ratate? Asta e cauza pentru care NU se schiază la Bistrița!

Pârtia de schi e nefuncțională, deși la Bistrița s-au înregistrat temperaturi de -10 grade Celsius și teoretic s-au îndeplinit toate condițiile pentru deschiderea sezonului!

Instalațiile existente urmau a fi completate cu 3 tunuri de zăpadă + 1 generator , o stație de pompare și cu un SKI-lift! În 2019 s-a cumpărat doar 1 singur tun de zăpadă ( a costat 20.000 de euro și este amplasat în partea de sus a pârtiei).

De menționat că soft-ul de comandă a echipamentelor a fost conceput de TehnoAlpin, în urma unui contract atribuit prin cumpărare-directă, fără nicio licitație! Și astfel, soft-ul ar fi trebuit să le asigure și contractul privind tunurile de zăpadă!

În 19 noiembrie, firma Supersnow a câștigat contractul de Furnizare, montaj și punere în funcțiune stații de pompare pentru pârtia de schi, la prețul de 170.000 de euro (789.000 lei). În schimb, contractul privind cele 3 tunuri de zăpadă a fost ANULAT, deoarece s-au constatat GRAVE abateri de la legislația privind licitațiile publice, după cum Ziar de Bistrița a arătat într-un articol anterior.

 

În 2019 au investit 350.000 de euro dar încă NU se schiază!

Deși s-au investit aproximativ 350.000 de euro în amenajare prin contracte atribuite-direct, Primăria Bistrița a ratat sezonul de schi, iar pârtia NU a putut fi amenajată în timp util! Instalațiile de pompare NU au fost montate și cele 3 tunuri de zăpadă, de asemenea! În consecință a funcționat același sistem de anul trecut, cu instalații sub-dimensionate, care NU au produs suficientă zăpadă pentru întreaga suprafață a pârtiei de schi!

Citiți și:

De ce NU e zăpadă pe pârtie și ce șmenuri au fost la licitația cu tunurile și pompele de apă! Primăria Bistrița s-a băgat la combinații ca să favorizeze firma de casă, ce-avea un soft de comandă, prin cumpărare-directă! Licitația s-a ANULAT, pentru abateri grave și uite-așa s-a mai RATAT un sezon de schi!

error: Content is protected !!