Știați că: se acordă 150 milioane euro din fonduri europene pentru copiii singuri acasă! Diana Morar, inițiatorul acestei LEGI!

Guvernul României implementează o serie de programe dedicate copiilor cu părinți plecați în străinătate! Sunt incluse programe educaționale, tabere, servicii de tip after-school, masă caldă sau consiliere. Suma identificată, cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, este de 150 de milioane de euro, din sursa FSE+, pentru Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027. 

Inițiativa legislativă îi aparține deputatului PNL Diana Morar și a fost fost votată în Parlament, in luna iunie.

”La începutul acestui an am inițiat, la propunerea colegei mele Raluca Turcan, o propunere legislativă de sprijinire a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Este un subiect care mă preocupă încă din campania electorală, Bistrița-Năsăud fiind unul dintre cele mai afectate județe de fenomenul migrației.

Sursa citată a menționat că această lege este importantă și face parte dintr-un pachet mai amplu la care se lucrează în această perioadă.

Urmează și alte întâlniri în cadrul grupului de lucru constituit, pe direcții importante. Este un efort comun, care vine în sprijinul copiilor care cresc cu sentimentul de dor de părinți și, implicit, cu multe dezechilibre.

Le mulțumesc tuturor parlamentarilor care au votat această inițiativă și sper ca acești bani să fie folosiți cât mai eficient pentru copiii singuri acasă”, a completat Diana Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!