Străzile din Beclean, iluminate cu LED-uri ca-n Occident! S-a semnat contractul și urmează licitața pentru proiectul de 4.4 MILIOANE de euro!

Pe final de an, în 28 decembrie s-a semnat proiectul privind iluminatul străzilor di Beclean. Proiectul se derulează din bani europeni și are o valoare nermbursabilă de 4.4 MILIOANE de euro. Sistemul va fi implementat pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri și vor fi montate doar corpuri de iluminat economice, în acest fel urmând să se realizeze și o ușoară economie la bugetul local.

Proiectul va fi scos la licitație și cel mai probabil în primăvara anului 2019 vor începe lucrările de modernizare a iluminatului public! Cresterea eficientei energetice în sistemul de iluminat public al Orasului Beclean este estimat la 20.255.581 lei + TVA.

Primarul Nicolae Moldovan consideră că în 2020-2027 Becleanul va deveni un „Smart-City” și că în următoarea perioadă orașul de pe Someș se va dezvolta cu ajutorul unor proiecte în valoare totală de 30 de milioane de euro.

error: Content is protected !!