Subprefectul Eugen Curteanu: ”Organizarea primelor alegeri în contextul pandemiei a fost o provocare”

Organizarea primelor alegeri în contextul pandemiei de COVID-19 a fost o provocare, spune subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Eugen Curteanu, însă eforturile tuturor autorităților implicate au făcut ca această etapă decisivă pentru administrația publică locală să se încheie cu bine.

Având în vedere faptul că activitățile destinate organizării și desfășurarii alegerilor locale din acest an se apropie de final, doresc să le mulțumesc, public, tuturor celor implicați în acest proces. Organizarea primelor alegeri în contextul pandemiei a constituit o provocare, cu atât mai mult cu cât alegerea reprezentanților locali este cel mai intens proces electoral, ținând cont de numărul candidaților. În ultimele săptămâni a fost nevoie de un efort susținut, dar cu sprijinul echipelor implicate s-a reușit soluționarea imediată a micilor probleme, inerente, și astfel, alegerile locale în județul Bistrița-Năsăud s-au derulat în condiții optime. Ieri s-au depus la Biroul Electoral Central procesele verbale cu rezultatele alegerilor și, în consecință, s-a încheiat cu bine o etapă decisivă pentru administrația județeană. Excepție face comuna Rebra unde nu este deocamdată un rezultat final, deoarece votul nu a generat alegerea edilului. În urma egalității înregistrate între principalii doi candidați, alegerile locale trebuie reluate în scurt timp”, a transmis subprefectul Eugen Curteanu. 

Sursa citată a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în asigurarea bunei desfășurări a acestui scrutin.

Le mulțumesc mult colegilor care au făcut parte din Comisia Tehnică Județeană Bistrița-Năsăud pentru organizarea și desfășurarea alegerilor – oameni extrem de dedicați profesiei, care au răspuns prompt fiecărei solicitări, membrilor Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud, colegilor din cadrul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud – care au muncit în regim de permanență pentru ca toate acțiunile necesare să se poată realiza conform calendarului electoral, structurilor teritoriale din cadrul M.A.I. – care au fost prezente în fiecare etapă pentru ca întregul proces să se deruleze în condiții de siguranță, competitorilor electorali care s-au manifestat decent, președinților și locțiitorilor din secțiile de votare și, nu în ultimul rând, cetățenilor care au respectat recomandările autorităților și au înțeles că a ține virusul sub control este un aspect care ne privește pe toți. A fost un exercițiu complex și intens, pe care, împreună, am reușit să îl ducem la bun sfârșit. Felicitări câștigătorilor!„, a adăugat Eugen Curteanu.

error: Content is protected !!