Suporteri sancționați de jandarmi pentru că au aprins fumigene la meciurile de fotbal disputate la Bistrița și Sângeorz-Băi

La finalul săptămânii trecute, jandarmii din Bistrița-Năsăud au asigurat măsurile de ordine publică la mai multe manifestări sportive organizate în județ, ocazie cu care au constatat și o serie de nereguli și au aplicat sancțiuni.

”Atât la partida de fotbal disputată în municipiul Bistrița pe stadionul Jean Pădureanu, (în cadrul Ligii a II-a, între echipele CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – CSM Sighetu-Marmaţiei), de sâmbătă 25 mai 2024, cât și la partida din cadrul Ligii a IV-a (dintre echipele Minerul Rodna-Progresul Năsăud), care s-a disputat pe Stadionul din orașul Sângeorz-Băi, au fost constatate fapte penale privind nerespectarea regimului materialelor pirotehnice. În ambele cazuri, suporteri aflați în tribune au aprins fumigene, fapt care constituie infracțiune. Astfel, jandarmii au întocmit actele de sesizare pe numele a doi bărbați pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, art. 37, lit. a, pentru orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Totodată, la aceste manifestări sportive jandarmii au mai aplicat sancțiuni în valoare totală de 2.000 de lei și două avertismente scrise și pentru tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii, respectiv consumul de băuturi alcoolice”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În weekend, jandarmii au mai aplicat și alte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.700 de lei, pentru intrarea în fondul forestier fără acordul proprietarului, tulburarea ordinii publice, cerșetorie, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, adresarea de injurii și provocarea unor scandaluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!