Sute de polițiști, jandarmi și pompieri, la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paște

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în minivacanța de 1 Mai și Paște, numărul personalului din dispozitivele operative fiind suplimentat în această perioadă.

”La nivel județean, zilnic, peste 160 de poliţişti de la Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și alte structuri vor acţiona pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Pentru prevenirea unor fapte antisociale, sunt avute în vedere mai ales zonele aglomerate, iar pe principalele drumuri naționale din județ se va acționa pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 6 mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare, instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a unor manifestări publice.

În perioada menționată, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la structurile rutiere vor acţiona pe drumurile publice din județ, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice, dar şi pe traseele de acces către aceste zone.

Totodată, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi aparate de măsurare a vitezei. De asemenea, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, în această perioadă vor fi intensificate controalele și testările în trafic cu aparatele din dotare”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, un efectiv de aproximativ 500 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, îndeosebi în localitățile: Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Rodna, Strâmba, Bistrița-Bârgăului şi Piatra-Fântânele.

”În noaptea de Înviere, ne vom afla în apropierea lăcașurilor de cult unde se oficiază slujbe religioase, pentru ca toți credincioșii să primească lumina Învierii în siguranță. În perioada 30 aprilie – 6 mai, sunt constituite și subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor. Totodată, jandarmii vor asigura și măsurile de pază și protecție la obiectivele aflate în competența Jandarmeriei Române. În această perioadă se vor intensifica măsurile de patrulare în zonele mai aglomerate: gări, autogări, centre comerciale, cluburi și discoteci, cu scopul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional. De asemenea, în perioada minivacanței, la Bistrița vor fi prezenți și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În următoarea perioadă, zilnic, peste 90 de pompieri bistrițeni, cu autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale pentru intervenție la înălțime, autospeciale pentru descarcerare și alte mijloace tehnice specifice, se vor afla în dispozitiv, pentru gestionarea situațiilor de urgență care se pot produce la nivelul județului și nu numai. În funcție de situația operativă, personalul poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.

Structurile MAI vor acționa, în aceste zile, în sistem integrat, iar modul de desfășurare a misiunilor va fi monitorizat în mod permanent pentru a putea adapta dispozitivele în funcție de evoluția situației din teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *