Sute de poliţişti, pompieri și jandarmi s-au aflat la datorie în minivacanța de Rusalii. Bilanțul intervențiilor

În perioada minivacanței de Rusalii, sute de poliţişti, pompieri și jandarmi s-au aflat la datorie și au acționat pentru ca toți locuitorii județului Bistrița-Năsăud să petreacă în siguranță această sărbătoare.

Astfel, structurile din cadru Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și preîntâmpinarea unor evenimente nedorite.

Echipajele poliției rutiere care au acționat pe raza întregului județ au avut ca principal obiectiv asigurarea desfășurării traficului în condiții optime și de siguranță. S-a asigurat fluidizarea tronsoanelor intens circulate și depistarea acelor conducători auto care pun în pericol siguranța traficului rutier, fie prin nerespectarea regimului legal de viteză, fie prin conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțelor interzise.

În perioada 22 iunie – 24 iunie, polițiștii au intervenit în sprijinul cetățenilor la peste 220 de apeluri semnalate prin apel la 112. Sute de persoane și autoturisme au fost verificate de către polițiști fiind aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale În contextul acțiunilor desfășurate, au fost constatate în flagrant delict, 8 infracțiuni la regimul rutier.

Cu privire la neregulile de natură contravențională constatate a fost dispusă măsura reținerii a 52 de permise de conducere iar pentru neregulile constatate la autovehicule, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada menționată, structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud au intervenit la 117 situații de urgență, pentru acordarea asistenței medicale prespitalicești, stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, și altele, după cum urmează:

  • 109 intervenții SMURD, dintre care 13 situații de urgență fiind gestionate de echipajul de terapie intensivă mobilă;
  • două incendii izbucnite în zona de competență, lichidate de structurile subunităților de intervenție;
  • o misiune pentru sprijinirea echipajelor Serviciului de Ambulață Județean Bistrița – Năsăud;
  • patru misiuni de asigurare a măsurilor specifice în cazul producerii unor accidente rutiere;
  • o misiune de recunoaștere a obiectivelor din zona de competență.

Dintre misiunile enumerate anterior, cea mai reprezentativă a fost misiunea de acordare a primului ajutor medical la trei victime rezultate în urma unui accident rutier produs pe raza localității Viișoara. În urma accidentului toate cele trei victime, două femei în vârstă de 52 de ani respectiv 74 de ani și un bărbat în vârstă de 80 de ani au fost transportate la spital conștiente și cooperante prezentând multiple traumatisme.

Totodată, angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud s-au aflat în mijlocul cetăţenilor pentru a asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice și religioase organizate în această perioadă.

Jandarmii din cadrul posturilor montane Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică în aria de competență, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi în stațiunile turistice sau pe traseele montane.

În principal, misiunile executate de jandarmi au avut un caracter preventiv și au vizat asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele de interes operativ, dar au fost aplicate și sancțiuni. Totalul amenzilor aplicate în perioada minivacanței se ridică la 7.400 lei, respectiv 15 avertismente scrise pentru abateri de la legislația în vigoare, cum ar fi: aprinderea focului în fondul forestier, cerșetoria, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, tulburarea ordinii publice, provocarea unor scandaluri, adresarea de injurii precum și nesupravegherea animalelor. Totodată jandarmii au mai întocmit în această perioadă și actele de sesizare pentru infracțiunea de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, pe numele unui bărbat de 54 de ani (conform art 4, Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!