Tânăr care se plimba prin mulțimea adunată la concertul de Revelion de la Bistrița cu un cuțit asupra sa, prins de jandarmi

Și jandarmii au executat, în minivacanța de Revelion, misiuni pentru siguranța cetățenilor, acționând în special în zonele aglomerate.

Misiunile executate de jandarmi în perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024 au avut un caracter preponderent preventiv și au vizat asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate manifestări cultural-artistice cu prilejul Revelionului și a Anului Nou. Jandarmii din cadrul posturilor montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică în aria de competență, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane”, precizează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Pe timpul misiunilor executate în perioada menționată au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.800 lei și 3 avertismente scrise pentru cerșetorie, nesupravegherea minorilor, tulburarea ordinii publice precum și provocarea unor scandaluri.

De asemenea, în perioada premergătoare Anului Nou și în timpul Revelionului, jandarmii au constatat și o serie de infracțiuni cu privire la operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, dar și fapte penale de distrugere, furt, deținere obiecte periculoase, respectiv lovire sau alte violențe.

”Infracțiunile de furt și distrugere (conform art. 228 C.P. și art. 253 C.P.) au fost constatate la unul dintre hipermarketurile din municipiu unde doi bărbați de 34, respectiv 36 de ani, din Năsăud au distrus ambalajele unor produse și au sustras mai multe obiecte de uz casnic și cosmetice în valoare totală de aproximativ 600 lei. De asemenea, chiar în noaptea dintre ani, un tânăr de 21 de ani din Reghin (județul Mureș) a fost depistat de jandarmi în timp ce se plimba prin mulțimea adunată la concertul de Revelion, având asupra sa un cuțit. (lungime de 25 cm și lama de 9 cm), situație în care jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru deținere obiecte periculoase. Tot în noaptea de Revelion un tânăr de 21 de ani s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe (art. 193, alin 1, C.P.), deoarece a agresat o minoră de 16 ani din Bistrița. Actele de sesizare pentru toate aceste infracțiuni au fost predate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor”, precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *