Tânăr din Bistrița-Năsăud, reținut de polițiștii din Mureș; ar fi pus în circulație bancnote false de 50 de euro

Un tânăr de 25 de ani din Bistriţa-Năsăud a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din județul Mureș, acesta fiind bănuit că ar fi pus în circulaţie bancnote false de 50 de euro.

La data de 1 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat de 25 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, bănuit de punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune. Cel în cauză a fost prins imediat după ce ar fi pus în circulaţie bancnote cu valoare nominală de 50 de euro, susceptibile a fi contrafăcute, în schimbul achiziţionării unor bunuri expuse spre comercializare pe un site de tranzacţii în mediul online”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al județului Mureș.

De asemenea, în aceeaşi cauză, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

”În urma tuturor activităţilor desfăşurate, a fost dispusă indisponibilizarea unui autoturism şi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 126 de bancnote contrafăcute din cupiură de 50 de euro, 3 telefoane mobile, precum şi alte înscrisuri cu valoare probatorie”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul de 25 de ani a fost condus la sediul unităţii de poliţie, iar în baza probatoriului administrat, la data de 2 septembrie, acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

Sâmbătă seară, magistraţii Judecătoriei Târgu Mureş au dispus faţă de cel în cauză măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activităţile au beneficiat de suportul poliţiştilor criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Pe această cale, cetăţenii de pe raza judeţelor Mureş şi Bistriţa-Năsăud, care, în urma unor tranzacţii recente efectuate, au intrat în posesia unor bancnote cu valoare nominală de 50 de euro, despre care există suspiciuni că ar fi contrafăcute, sunt îndemnaţi să verifice autenticitatea acestora la unităţile autorizate şi să anunţe, de îndată, organele de poliţie”, mai adaugă IPJ Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *