Tânăr din Bistrița, reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

Un tânăr cercetat pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și abuz de încredere a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în urma unei percheziții, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 17 iunie, în urma unei percheziții domiciliare, polițiștii  Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore a unui tânăr de 23 de ani din Bistrița, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesul ilegal la un sistem informatic și abuz de încredere. Din cercetările efectuate de către polițiști a reieșit faptul că, în perioada februarie 2022 – decembrie 2023, abuzând de încrederea prietenei sale, tânărul i-ar fi solicitat să achiziționeze prin intermediul abonamentului mamei ei, o femeie de 43 de ani din Bistrița, un telefon, cu promisiunea că va plăti ratele. De asemenea, i-ar fi solicitat instalarea unui serviciu de internet la domiciliul său și a trei routere, luându-și angajamentul că va achita contravaloarea abonamentului” , se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Întrucât la finalul anului 2023 cei doi s-au despărțit, tânărul ar fi refuzat să returneze bunurile achiziționate și ar fi continuat să le folosească pe nedrept, efectuând chiar și un cost suplimentar de aproximativ 1.750 lei la serviciul de telefonie mobilă. Totodată, tânărul ar fi efectuat 44 de tranzacții frauduloase, în sensul că ar fi retras diverse sume de bani și ar fi efectuat plăți online dintr-un cont al femeii de 43 de ani, folosindu-se datele cardului.

La percheziții au fost descoperite și ridicate telefonul mobil, precum și cele 3 routere. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor a fost estimat la aproximativ 7.600 lei, fiind recuperat parțial.

La data de 18 iunie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!