Tânăr din Dumitra, bănuit de organizarea de lupte între câini, reținut

Un tânăr din Dumitra, bănuit de organizarea de lupte între câini, a fost reținut pentru 24 de ore, în urma unor percheziții, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”Ieri, 2 iunie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud au descins la locuințele a patru tineri din Dumitra, bănuiți de comiterea infracțiunii prevăzută de art.14 din O.U.G. 55 din 2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, respectiv organizarea de lupte între câini, pregătirea în acest scop, precum și participarea cu câini la astfel de lupte. Perchezițiile au fost efectuate pentru administrarea probelor în dosarul penal constituit și aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

”Din cercetările și investigațiile polițiștilor a reieșit faptul că, în cursul anului 2022, tinerii în cauză, deținători ai unor câini periculoși (din rasele Amstaff, Pitbull, Cane Corso, Asia Centrală), ar fi organizat lupte în extravilanul localității Dumitra, iar pe unele dintre acestea le-ar fi înregistrat și distribuit pe grupuri restrânse, de pe rețele de socializare”, mai arată Poliția.

La percheziții au identificați doi câini care ar fi fost folosiți la comiterea infracțiunilor. Totodată, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor telefoane mobile, dar și alte bunuri cu valoare probatorie pentru cauză.

De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, astfel că doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. După audieri, față de tânărul de 20 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, precum și a unui specialist din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!