Târgul de Mărțișor ”Tradiție și simbol” revine la Muzeul Bistrița

În perioada 26 februarie – 1 martie, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează cea de-a noua ediție a Târgului de Mărțișor ”Tradiție și simbol”.

”Ca în fiecare an, ne dorim să venim în întâmpinarea primăverii așa cum se cuvine, organizând tradiționalul târg care aduce împreună producători locali, artizani și meșteșugari, oferindu-vă o gamă variată de mărțișoare pe care să le oferiți cu drag celor apropiați, prietenilor și colegilor. Tradiția confecționării manuale a mărțișoarelor continuă și anul acesta, iar fiecare colecție de mărțișoare are povestea ei minunată. Clienții noștri pot achiziționa mărțișoare unice, confecționate din materialele diverse cu o cromatică diferită, șnurul alb-roșu rămânând elementul simbolic neschimbat. Ne dorim să aducem în atenția iubitorilor de tradiție, modele lucrate după tipare tradiționale, de la cusături pe pânză, până la modele cu motive florale specifice primăverii precum ghiocelul, boboci de flori, dar și reinterpretări moderne. Opțiuni sunt și pentru persoanele care vor să ofere un mărțișor ce poate fi purtat tot timpul anului, sub formă de bijuterii și accesorii din pietre prețioase și semiprețioase”, a precizat Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Prin organizarea Târgului de Mărțișor, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își propunem să aducă în atenția publicului importanța acestei sărbători care vestește începutul de primăvară. De asemenea, în parteneriat cu școlile din județ, în cadrul evenimentului vor fi organizate și două ateliere tematice, unde elevii vor avea ocazia, prin diferite tehnici, să confecționeze mărțișoare tradiționale.

Evenimentul se desfășoară în perioada 26 februarie – 1 martie, între orele 09:00 -17:00, în curtea din fața Muzeului Bistrița.

”Vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul, pentru a sărbători împreună începutul de primăvară”, a mai transmis Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *