Școala siguranței TEDI continuă și în acest an

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud implementează și în acest an programul național ”Şcoala Siguranţei Tedi”, care vizează siguranța elevilor din clasele I.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, programul se află deja la cea de-a noua ediție. De-a lungul timpului, numeroși elevi au fost implicați în proiect, iar ecourile au fost de fiecare dată pozitive din partea beneficiarilor.

La începutul anului școlar 2023 – 2024, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 61 de clase I din 41 de unități școlare, 1.460 de copii, ponderea cea mai mare fiind dată de școlile din mediul rural. Temele vizate de polițiști sunt siguranța în drum spre școală, la școală, în mediul on-line,  acasă, dar și în perioada vacanței.

De la debutul proiectului până în prezent polițiștii au desfășurat deja 25 de activități la care au participat 510 copii, conform calendarului de activități asumat în proiect.

După vacanța de iarnă s-au desfășurat activități la Școala Gimnazială nr 3 ”Avram Iancu” Bistrița, Școala Gimnazială nr 6 ”Ștefan cel Mare” Bistrița și la Școala Gimnazială ”Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz- Băi.

Până la sfârșitul anului școlar, polițiștii le vor da copiilor cele mai bune sfaturi pentru siguranța lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *