Termenul de obţinere a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie 2020

Executivul a adoptat o nouă serie de măsuri urgente, cu caracter excepţional, care să permită autorităţilor publice să intervină eficient şi cu mijloace adecvate pentru sprijinirea agenţilor economici afectaţi de măsurile adoptate pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei.

La propunerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Ordonanţă de Urgenţă, a fost adoptată măsura extinderii perioadei de emitere, şi după data de 14 mai, a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă tip 2 (Galben), precum şi introducerea ca referinţă şi a lunii mai 2020 pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% faţă de media lunilor ianuarie şi februarie 2020.

Aşa cum am mai spus, nevoile operatorilor economici sunt extrem de importante pentru noi întrucât ele dau pulsul real al economiei în această perioadă. Am venit în întâmpinarea solicitărilor concrete ale acestora şi prelungim termenul de obţinere a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă de tip II, galben, pentru aceia dintre operatorii economici ale căror venituri sau încasări au fost afectate de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre ei să obţină un astfel de certificat pentru a le fi mai uşor să se reintegreze în circuitul economic contribuind, astfel, la demersul de repornire a economiei”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Astfel, operatorii economici care au înregistrat diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020 pot solicita online, accesând aplicaţia csu.prevenire.gov.ro, până la data de 15 iunie 2020, eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă.

error: Content is protected !!