Tineri din Bistrița și Lechința, prinși la volan după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

Doi tineri, unul din Bistrița și altul din Lechința, au fost prinși conducând mașini după ce ar fi consumat substanțe psihoactive, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Tânărul din Bistrița se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

În seara de 2 octombrie, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe o stradă din Bistrița, iar la volan au identificat un bistrițean de 32 de ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, se arată în buletinul de presă al Poliției.

Tânărul din Lechința a fost prins în timp ce conducea o mașină prin Viișoara.

La data de 3 octombrie, în jurul orei 01.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un alt bărbat care conducea un autoturism pe Drumul Național 17, prin Viișoara. Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, din Lechința, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *